مرکز هنری رسانهای نهضت | در چهلمین روز شهادت کودکان ایرانی،
دیوارنگاره جدید میدان انقلاب رونمایی شد
انتشارات امیرکبیر | در کتاب «انسان تکساحتی» بخوانید؛
کتاب «انسان تکساحتی» یک مطالعهٔ انسانشناسی سیاسی است که لیبرالدموکراسی قرن بیستم را بسیار بدبینانه موشکافی میکند. این کتاب در دهههای ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ به عنوان فراخوان و راهنمای عملی برای اقدامات شورشی و عصیانگرایانه دانشجویان در زمینهٔ سیاسی محسوب میشد.
به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، کتاب انسان تک ساحتی، مطالعاتی در ایدئولوژی جامعهی پیشرفتهی صنعتی اثر هربرت مارکوزه که در سال 1964 منتشر شد، یکی از مهمترین آثار در نظریه انتقادی و فلسفه سیاسی مدرن به حساب میآید.
مارکوزه، یکی از اعضای برجسته مکتب فرانکفورت، جامعه صنعتی پیشرفته غرب را مورد انتقاد قرار میدهد و بیان میکند که این جامعه نوعی کنترل اجتماعی ایجاد میکند که تفکر انتقادی و آزادی واقعی را خفه میکند. مارکوزه استدلال میکند که جامعه صنعتی پیشرفته شیوهای «تک ساحتی» از تفکر و زندگی ایجاد میکند.
این جامعه افراد را در سیستم موجود تولید و مصرف ادغام میکند و نیازهای کاذب در افراد را از طریق رسانههای جمعی، تبلیغات و مدیریت صنعتی ایجاد میکند. این نیازها برای رفاه انسان ضروری نیستند، بلکه در خدمت حفظ وضعیت موجود عمل میکنند. با ارضای این نیازهای کاذب، سیستم انطباق افراد را با خود تضمین میکند و پتانسیل تغییرات انقلابی و دگرگونیهای بنیادین را کاهش میدهد. مارکوزه پس از نقد نیازهای کاذب ایجاد شده توسط سیستم سرمایهداری، آسایش و راحتی ارائه شده توسط فناوری مدرن که «طبقۀ مرفه» را ایجاد میکند نقد میکند و بیان میکند که این فناوریها، استثمار و سرکوب در زیر پردۀ زیبای خود محجوب میکنند.
این کتاب توسط محسن مویدی ترجمه و انتشارات امیرکبیر این اثر را منتشر کرده است.
1404/04/29
T
T