انتشارات سوره مهر | به قلم محمدعلی جعفری؛
کتاب «جاده کالیفرنیا» منتشر شد
منتشر شد
به گزارش نهضت؛ کتاب «سایبان خودساخته عرفان مدرن» که برای اولین بار در سال ۱۳۹۳ چاپ شده بود، در ابتدای سال جاری به چاپ هفتم رسید و توسط انتشارات پژوهشکده باقر العلوم علیهالسلام منتشر شد. مؤلف این کتاب، محمد اسماعیل عبداللهی از پژوهشگران عرصه عرفانهای نوظهور است که اخیراً کتاب دیگری از وی به نام «پژوهشی جامع در تصوف فرقهای» منتشر شدهاست.
نگاهی کوتاه به ذات و ماهیت انسان، ما را بدان رهنمون میسازد که انسان، سه حیطه شناختی، احساسی و رفتاری دارد؛ و او با کمک گرفتن از حیطه اندیشهای و شناختی خود میکوشد نسبت به امور هستی و ارتباط بخشیها شناخت پیدا کند. بعد از شناخت، و تغییر نگرش ذهنی، نسبت به آن امور، احساس پیدا میکند و انگیزه او برانگیخته میشود و در مرحله بعد، این محبت که برخاسته از احساس اوست، انسان را به حرکت و تغییر در رفتار، وادار میکند.
از دهه ۱۹۶۰ میلادی که جنبش تقابل فرهنگی جوانان، در آمریکا رخ داد، در واقع، این کار، اولین روزنه نفوذ به حیطه شناختی انسانهای آن منطقه بود که طی آن، قلمرو دین و دینداری، آموزهها، اعمال و عقاید دینی، به ویژه دین مسیحی حاکم بر آن جامعه، با چالشهای جدی و انکار ناپذیر روبرو شد. بر اساس این تغییر نگرش، محیطی در غرب پدید آمد که بعدها برخی از نویسندگان، از آن با عنوان «محیط زاد و ولد فرقهای» یاد کردهاند.
مدرنیته و رهآوردهای آن، از جمله عقلانیت، حقوق بشر و آزادیهای لحاظ شده در آن، اقتصاد بازار، فرهنگ سکولار (مادیگرایی)، دموکراسی (آزادی خواهی) و کثرتگرایی بستر مناسبی برای ظهور، رشد و افول رویکردهای جدید دینی بوده است.
در عصر پسامدرنیته، انسان، در پی سایبانی مقدس است که از گرمای سوزان کویر بیاعتمادی به سنتهای پیشین و دربهدری ناشی از نبودن اعتقاد قطعی، به زیر سایه آن، پناه ببرد و دین، همان سایبان است. اما کدام دین؟ دین، اعتقاد است، اما اعتقادی که «تعلق» به همراه ندارد و گاه تعلقیست که «اعتقاد»، در آن نیست.
چاپ هفتم «سایبان خودساخته عرفان مدرن»، تألیف محمد اسماعیل عبداللهی در ۲۵۶ صفحه با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و با قیمت ۵۵۰۰۰ تومان توسط انتشارات پژوهشکده باقر العلوم علیهالسلام راهی بازار نشر شده است.
1401/04/05
T
T