در جلسه مشترک نمایندگان ستاد امر به معروف و سازمان تبلیغات اسلامی با موضوع عفاف و حجاب مطرح شد؛

از ظرفیت مبلغان برای گسترش فرهنگ حجاب استفاده شود

در جلسه مشترک نمایندگان ستاد امر به معروف و سازمان تبلیغات اسلامی با موضوع عفاف و حجاب مطرح شد؛

از ظرفیت مبلغان برای گسترش فرهنگ حجاب استفاده شود

نماینده ویژه ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت:۳۲ دستگاه مأموریت پی‌گیری عفاف و حجاب را دارند که یکی از این دستگاه‌ها، سازمان تبلیغات اسلامی است که می‌تواند با بهره‌مندی از ظرفیت مبلغان، زمینه گسترش حجاب را در جامعه فراهم کند.

نماینده ویژه ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: در بحث نظارت طبق مصوبات 427 و 820 شورای عالی انقلاب فرهنگی، دو دستگاه ستاد امر به معروف و نهی از منکر و وزارت کشور، متولی بحث نظارت بر عفاف و حجاب دستگاه‌ها هستند و طبق این مصوبه از 121 دستگاه، 32 دستگاه مأموریت پی‌گیری عفاف و حجاب را دارند که یکی از این دستگاه‌ها، سازمان تبلیغات اسلامی است که باید در حوزه عفاف و حجاب ورود کند و با بهره‌مندی از ظرفیت مبلغان، زمینه گسترش حجاب را در جامعه فراهم کند.

به گزارش نهضت.، جلسه تبیین و تشریح موضوع قرارگاه 21 تیرماه و بحث عفاف و حجاب، شنبه 4 تیرماه با حضور حجت‌الاسلام فتحی، نماینده ویژه ستاد امر به معروف و نهی از منکر و دبیر قرارگاه 21 تیرماه، حجت‌الاسلام دارابی، مشاور امور مجلس و استان‌های سازمان تبلیغات اسلامی و حجت‌الاسلام بلندنظر، مسئول حراست سازمان تبلیغات اسلامی در ساختمان نواب این سازمان برگزار شد.

حجت‌الاسلام دارابی، مشاور امور مجلس و استان‌های سازمان تبلیغات اسلامی در این نشست با بیان اینکه نیروهایی که در این سازمان مشغول فعالیت هستند، پیاده‌نظام ولی فقیه در اجرای تعظیم شعائر دینی و پیشبرد اهداف والای فرهنگ نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هستند، گفت: این سازمان بالغ بر 4000 مجموعه کانون‌های فرهنگی و تبلیغی و حدود 1000 پایگاه فرهنگی و اجتماعی دارد که در سراسر کشور بخصوص در مناطق آسیب‌دیده و مناطق حاشیه‌ای، مشغول خدمت‌رسانی هستند و اتفاقات مبارکی را رقم زده‌اند.

وی اظهار کرد: در این مراکز، روحانیونی حضور دارند که خود را وقف مردم کرده‌اند و اتفاقات خوبی را رقم زده‌اند و در برخی مراکز که به دلیل آسیب‌های موجود و شرایط فرهنگی و اجتماعی امکان زندگی کردن وجود ندارد، طلاب همراه با خانواده در آنجا مستقر می‌شوند.

حجت‌الاسلام دارابی عنوان کرد: در سازمان تبلیغات اسلامی چه در ساحت مدیریت استانی با 31 استان و چه در ساحت مجامع وابسته به سازمان اقدامات بزرگی انجام شده است، همچنین در زمینه مجامع وابسته، مدارس علوم اسلامی صدرا که در گستره کشوری فعالیت می کنند، مدل فاخری از آموزش و پرورش که تراز اسلامی است به نمایش گذاشته است که همه دختران ما در مدارس معارف محجبه و با چادر هستند.

وی افزود: مجموعه مؤسسه اطلاع رسانی تبیان که در ساحت اینترنت پاک فعالیت می کند، در حالی که هیچ سایتی برای ورود افراد به سایت تضمین نمی دهد که محتوای صحیح و پاک ارائه کند، اما مؤسسه تبیان این را ادعا می کند که متولی اینترنت پاک است و هر نوجوان و جوانی که در سایت ورود کند هیچ مطلبی که شائبه داشته باشد وجود نخواهد داشت.

مشاور امور مجلس و استان‌های سازمان تبلیغات اسلامی بیان کرد: بحث همسریابی و همسان‌گزینی که جریان وصل زوج‌های جوان است، امر مبارکی است که در راستای تسهیل امر ازدواج در مؤسسه تبیان دنبال می‌شود و پیشنهاد می‌شود که معاونت‌های ستاد امر به معروف و نهی از منکر بازدید حضوری از این مرکز داشته باشند.

وی با بیان این که سازمان دارالقرآن در عرصه نهضت قرآن آموزی، مدال پرافتخاری بر گردن خود آویخته است اظهار کرد: در سازمان دارالقرآن، قاریان و حافظان با چشم خود، نسخ قرآن را تصحیح می‌کنند و این افتخار ماست که قرآنی که در جمهوری اسلامی چاپ می‌شود، بدون اغلاط است. لذا اقدامات خوبی در رابطه با طرح حافظان قرآن که جزء مطالبات مقام معظم رهبری است صورت گرفته است و در عرصه حفظ قرآن، تلاش‌های فاخری صورت گرفته است و پیشنهاد ما این است که از این سازمان بازدید داشته باشید.

حجت‌الاسلام دارابی افزود: در حوزه هنری نیز با مدیریت آقای دادمان اتفاقات مبارکی رخ داده است. از نسل جدید، متعهد و هنرمند بهره گرفته شده است و ما شاهد این هستیم که انتشارات سوره مهر در حوزه ادبیات دفاع مقدس و ادبیات مقاومت اقدامات خوبی را انجام داده و این باعث افتخار است که بیش از 40 عنوان از کتاب‌های سوره مهر به تقریظ مقام معظم رهبری رسیده است. لذا نسل نوجوان و جوان ایرانی که سرشار از استعداد و نبوغ هستند جزء مخاطبان انتشارات سوره مهر هستند.

وی با اشاره به بخش اداره کل بانوان سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: بخش مستقلی به لحاظ فضای فیزیکی به این حوزه اختصاص یافته است که بانوان متعهد، ارزشی و اندیشمند در آنجا فعالیت‌های فاخری را رقم زده‌اند. از جمله برنامه‌ها این است که در سراسر کشور بتوانیم نهضت بانوان تبلیغات اسلامی را با حجم گسترده و حضور مشتاقانه بانوان در ساحت بانوان تبلیغی داشته باشیم که در این راستا دیگر خانم جلسه‌ای بی‌سواد نداریم، زیرا در این زمینه با همکاری اساتید حوزه علمیه برای آنها دوره‌های آموزشی برگزار شده است. اعزام بانوان مبلغه و اجرای طرح‌های مختلف از جمله پویش حرف‌آورد از جمله فعالیت‌های این مرکز است.

حجت‌الاسلام فتحی، نماینده ویژه ستاد امر به معروف و نهی از منکر در این نشست ضمن تبیین و تشریح بحث قرارگاه 21 تیرماه و موضوع عفاف و حجاب گفت: مأموریت ما تبیین و تشریح قرارگاه 21 تیرماه برای 121 دستگاه است و تاکنون جلسات مختلف پیرو مطالبه رهبر معظم انقلاب اسلامی شکل گرفته، زیرا به تعبیر آیت‌الله صدیقی، مقام معظم رهبری در ماه‌های اخیر چندین بار مطالبه وضعیت فرهنگی مخصوصا عفاف و حجاب را در کشور داشتند.

وی با بیان اینکه امروز دشمنان به دنبال قبح‌شکنی در کشور هستند و می‌خواهند عادی‌انگاری صورت پذیرد، اظهار کرد:‌ پیرو مطالباتی که از رئیس جمهور صورت گرفت، قرار بر این شد که وزرای فرهنگی، طرح، ایده و مدلی برای بحث‌های فرهنگی و عفاف و حجاب داشته باشند. در این راستا یکی از مجموعه‌هایی که مدعی است، طرح جامع و کاملی دارد، ستاد امر به معروف کشور است که با ارسال این طرح به دستگاه‌های مختلف از آنها خواسته‌ایم نظرات و نگاه تخصصی خود را به ما منتقل کنند.

حجت‌الاسلام فتحی افزود: این طرح پس از 13 بار ویراستاری، خدمت صاحبنظران ارائه شد و نظرات تجمیع شد، در نهایت طرحی در 11 عرصه ارائه شد که در تمام زمینه‌ها حرف برای گفتن دارد و در صورت تأیید به سایر دستگاه‌ها ابلاغ می‌شود.

وی اظهار کرد: بعد از 40 سال، ستاد امر به معرف برای اولین‌بار شاخص‌های عفاف و حجاب را اعلام کرد و مأموریت ما در ستاد امر به معروف و نهی از منکر این است که از دستگاه‌ها مطالبه کنیم چه اقداماتی در این زمینه انجام داده‌اند.

نماینده ویژه ستاد امر به معروف و نهی از منکر با بیان اینکه به دنبال نهادینه شدن شاخص‌های عفاف و حجاب در دستگاه‌ها و اجرای آن‌ها در کشور هستیم، عنوان کرد: تا امروز بیش از 100 دستگاه مورد بازرسی قرار گرفته‌اند و جلسات در حد مدیریت کلان برگزار می‌شود. در مرحله اول، اجرای این طرح از دستگاه‌ها شروع می‌شود و اگر مدیری کوتاهی کند، باید هزینه پرداخت کند؛ بنابراین موارد انگیزشی، سلبی، ایجابی و مشوق‌ها در این طرح در نظر گرفته شده است. 

وی افزود: در بحث نظارت طبق مصوبات 427 و 820 شورای عالی انقلاب فرهنگی دو دستگاه ستاد امر به معروف و نهی از منکر و وزارت کشور، متولی بحث نظارت بر عفاف و حجاب دستگاه‌ها هستند. طبق این مصوبه از 121 دستگاه، 32 دستگاه مأموریت پی‌گیری عفاف و حجاب را دارند که یکی از این دستگاه‌ها، سازمان تبلیغات اسلامی است که 13 مأموریت برای آن تعریف شده است که باید در حوزه عفاف و حجاب ورود کند و هرسال باید پاسخگو باشد.

دبیر قرارگاه 21 تیرماه گفت: مرحله بعد، بازرسی‌های محسوس و بعد نظارت‌های نامحسوس شروع می‌شود که توسط تشکل‌های مردمی صورت می‌پذیرد. در راستای اجرای این طرح تمام دستگاه‌ها باید شاخص‌ها را مطابق با ابلاغ به تمام دستگاه‌های تابعه تا سطح کف جامعه برسانند و دوم تبلیغات محیطی انجام شود و کارمندی نباشد که از طرح اطلاع نداشته باشد. در این زمینه سازمان تبلیغات اسلامی با ظرفیت 4500 مبلغی که در اختیار دارد می‌تواند در تبیین و اجرای طرح امر به معروف و نهی از منکر بسیار اثرگذار باشد.

حجت‌الاسلام بلندنظر، مسئول حراست سازمان تبلیغات اسلامی گفت: این سازمان با توجه به اهداف و برنامه‌هایی که دارد، در حوزه امر به معروف و نهی از منکر می‌تواند به‌عنوان الگو برای ادارت و وزارتخانه‌ها مطرح باشد.

وی پیشنهاد کرد برای نهادینه‌شدن طرح‌ها و برنامه‌ها در کنار تشویق‌ها و برنامه‌های انگیزشی، روش‌های سلبی نیز در نظر گرفته شود، به عنوان مثال در جابجایی مدیران و قرارگرفتن افراد در منصب‌های مختلف، یکی از ملاک‌ها رعایت عفاف و حجاب باشد.

حجت الاسلام بلندنظر افزود: در حوزه حراست، تقریبا برنامه دهگانه برای عفاف و حجاب در نظر گرفته‌ایم که به حراست استان‌ها ابلاغ کرده‌ایم، به عنوان مثال یکی از آنها، نصب بنر با موضوع عفاف و حجاب در محیط اداره و سازمان است و دیگر اینکه مراجعه‌کنندگان ملزم به رعایت مسائل عفاف و حجاب باشند.

1401/04/08

تعداد بازدید: 12
قلوبنا معکم
آیکون توانخواهان

T

T