فرمانده سپاه حضرت عباس (ع) استان اردبیل:

اعتلای فرهنگ دینی جامعه هدف مشترک سپاه و سازمان تبلیغات اسلامی است

فرمانده سپاه حضرت عباس (ع) استان اردبیل:

اعتلای فرهنگ دینی جامعه هدف مشترک سپاه و سازمان تبلیغات اسلامی است

فرمانده سپاه اردبیل با تاکید بر تقویت فرماندهی معنوی گفت: اعتلای فرهنگ دینی هدف مشترک سپاه و سازمان تبلیغات اسلامی است.

اعتلای فرهنگ دینی جامعه هدف مشترک سپاه و سازمان تبلیغات اسلامی است

به گزارش روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی اردبیل، سردار غلامحسین محمدی اصل فرمانده سپاه استان اردبیل در نشست با مدیر بنیاد هدایت که با حضور روسای ادارات تبلیغات اسلامی استان اردبیل برگزار شد، در سخنانی فرمانده معنوی بودن را مهم تر از فرمانده جنگی عنوان و اظهار کرد: در دوران دفاع مقدس ثابت شد که فرماندهی معنوی و ایمان و اعتقاد به عنایت الهی بر فرماندهی جنگی اولویت داشت و یک فرمانده نظامی، اول باید فرمانده معنوی بوده و سپس فرمانده عملیات باشد.

وی به حضور سپاه در کنار مردم در تمام عرصه ها و حوادث غیر مترقبه اشاره کرد و گفت: نیروهای سپاه و بسیج در نهضت آبرسانی به روستاها، مقابله با پیشگیری ویروس کرونا و حوادثی از جمله سیل و زلزله در کنار مردم بوده و با کمک های ارائه شده در صدد رفع مشکلات افراد جامعه بوده که در فعالیت های فرهنگی نیز همواره ارتباط گسترده ای با سازمان تبلیغات اسلامی دارد.

فرمانده سپاه استان اردبیل تاکید کرد: ما در مجموعه سپاه مصمم هستیم که در شهر دالارشاد اردبیل برای اعتلای فرهنگ دینی و ارزش های اسلامی با سازمان تبلیغات اسلامی و فعالان فرهنگی و دینی همکاری کنیم.

امامان محله نرم افزار مدیریت فرهنگی جامعه

در این نشست حجت‌الاسلام سید ناصر میر محمدیان مدیر عامل بنیاد هدایت در سخنانی امامان محله را نرم افزار مدیریت فرهنگی جامعه عنوان کرد و گفت: ولایت و امامت عام در حلقه های میانی جامعه نیز باید قوی تر از قبل جریان یافته و با موضوع مساجد به حکمرانی مردمی در محلات پرداخت.

وی حل مسئله را اولویت مهم در فعالیت مساجد عنوان کرد و گفت: اجرای مهرواره های محله همدل و اوج با هدف شناسایی مشکلات و مسائل موجود در محلات و مناطق مختلف و با لبیگ گویی ۲۲ هزار امام محله با موضوع مساجد در حال اجراست که راهکارهای حل مسائل توسط این قشر فعال فرهنگی تدوین و مراحل اجرایی آغاز می‌شود.

حجت‌الاسلام میر محمدیان گفتمان سازی و جامعه پردازی مسائل فرهنگی را رسالت اصلی مسجد برشمرد و افزود: امامان محله در تقویت کارکرد مساجد باید به گونه ای وارد میدان شوند که مردم را فعالانه و مشتاق در انجام امور فرهنگی سهیم کرده و محوریت بخشی به مسجد را توسط افراد محله محقق سازند.

اتحاد و انسجام عامل تحقق اهداف در فعالیت های فرهنگی

در این نشست حجت‌الاسلام میثم فیاضی نماینده ولی فقیه در سپاه استان اردبیل نیز در سخنانی اتحاد فکری بین سپاه و سازمان تبلیغات اسلامی را عامل پیشبرد فعالیت های مشترک فرهنگی و دینی عنوان کرد و گفت: ماموریت این دو مجموعه در راستای هم بوده و برنامه های اجرایی باهدف ترویج تعالیم اسلام ناب محمدی با همکاری و تعامل یکدیگر اجرا می‌شود.

وی به فعالیت شایسته ادارات تبلیغات اسلامی شهرستان ها با سپاه اشاره کرد و گفت: اتحاد و انسجام فعالیت ها در شهرستان ها ناشی از مدیریت استانی در امر تبلیغ دینی بوده که این همکاری و هماهنگی عامل موثر در پیشبرد فعالیت های فرهنگی است.

نماینده ولی فقیه در سپاه استان افزود: استان اردبیل به‌عنوان استان شاخص در زمینه روحانیون ولایی و توانمند از دیرباز تا کنون در سطح کشور شناخته شده که نمونه بارز آن علمای انقلابی در هدایت و راهبری مردم در زمان انقلاب و دوران دفاع مقدس است که از شهر حسینی اردبیل برخاسته و زمینه تحول و جنبش انقلابی را پدید آوردند.

تقویت جایگاه مسجد به‌عنوان پایگاه اجتماعی ضروری است

در ادامه حجت‌الاسلام قاسم جعفرزاده مدیر کل تبلیغات اسلامی استان اردبیل تحول مسجد محور را به‌عنوان مهم ترین پایگاه فکری جهان اسلام مهم برشمرد و گفت: در جامعه کنونی، مسجد به‌عنوان مهم ترین پایگاه اجتماعی باید متحول شده و به جایگاه اصلی و کارکرد دوران صدر اسلام برگردد.

وی بر ضرورت محوریت مساجد در حل مشکلات جامعه تاکید کرد و گفت: متاسفانه امروزه بسیاری از اموری که باید در مساجد اجرا شود به نهادهای دولتی و حاکمیتی سپرده شده که عملا باعث کمرنگ شدن نقش محوری مساجد شده و نیازمنده توجه جدی در رونق بخشی به مساجد است.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان اردبیل به ارائه گزارش اجمالی در حوزه تبلیغی و فرهنگی استان پرداخت و افزود: در استان اردبیل ۷۵۰ روحانی، ۱۷۰۰ طلبه در حال تحصیل، ۱۵۰۰ مداح و ۶۵۰ بانوی مبلغه حوزوی و سنتی مشغول فعالیت هستند که در مرکز استان و شهرستان های تابعه با نظارت تبلیغات اسلامی به ارائه فعالیت های فرهنگی و تبلیغی می پردازند.

حجت‌الاسلام جعفرزاده از فعالیت ۱۵۵ روحانی مستقر و طرح هجرت در استان اردبیل خبر داد و گفت: بنیاد علوی در شهرستان گرمی تعداد ۲۰ نفر امام مستقر کرده که علاوه بر آن ۹ پایگاه اجتماعی در شهرستان های استان توسط امامان محله در راستای کاهش مشکلات و آسیب های اجتماعی فعالیت می‌کند.

وی افزود: ۱۵ استاد گفتمان دینی ویژه مدارس، ۶۰ بانوی فرهیخته و فعال عرصه فرهنگ دینی و ۲۰ نفر روحانی جدید جذب شده در فعالیت های سازمان تبلیغات اسلامی استان، از دیگر فعالان حوزه فرهنگ دینی در راستای توسعه و ترویج تعالیم اسلامی در اردبیل هستند.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان اردبیل به وجود ۲۲۰۰ مسجد در استان اردبیل اشاره کرد و افزود: مراکز و تشکل های دینی استان اردبیل در قالب ۱۲۵۰ هیئت مذهبی، ۱۴۰ انجمن اسلامی، ۳۵ کانون فرهنگی و تبلیغی، ۱۳۰ باب خانه عالم، ۱۲۲ باب بقاع متبرکه، ۱۹ حسینیه و ۷ تکیه در طول سال برنامه های مختلف فرهنگی، قرآنی و معرفتی برای مردم استان اردبیل ارائه می‌کنند.

حجت‌الاسلام جعفرزاده فعالیت در فضای مجازی در قالب ۷۵۰ گروه و کانال شبکه های اجتماعی را مهم ترین عملکرد فعالان فرهنگی و تبلیغی در ایام کرونا اشاره کرد و گفت: روحانیون استان اردبیل علاوه بر تبلیغ چهره به چهره، با بهره مندی از ظرفیت فضای مجازی و ایجاد گروه های تبلیغی در شبکه های اجتماعی، محتوای علمی، فرهنگی و دینی را برای استفاده کاربران به اشتراک می گذارند.

وی در پایان مهم ترین عامل در بروز مشکلات در زمینه توسعه فعالیت های فرهنگی را عدم هماهنگی دستگاه های اجرایی عنوان کرد و گفت: تنظیم تقویم فرهنگی سالانه و تعامل مستمر طبق تفاهنمامه مشخص، در اولویت همکاری سپاه و سازمان تبلیغات اسلامی است که در پیشبرد اهداف مد نظر قرار دارد.

1400/08/27

تعداد بازدید: 25
قلوبنا معکم
آیکون توانخواهان

T

T