به گزارش پایگاه خبری نهضت، دومین نشست از سلسله نشستهای بانوان پیشرو، این بار با حضور بانوان نویسنده، بههمت اداره کل بانوان سازمان تبلیغات اسلامی با حضور حجتالاسلام والمسلمين محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و عاطفه سعیدینژاد، مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی در سالن حوزه رياست این سازمان برگزار شد.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی هدف از برگزاری این نشست را مجالی برای همفکری و هماندیشی بانوان اهل قلم برشمرد و اذعان داشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی به تصریح به این موضوع اشاره کردهاند که بانوانی که دست به قلم هستند در این زمینه از آقایان پیشی گرفتهاند و سهمشان در اعتلای فرهنگ بیش از آقایان است و این موضوع دیگر به نقطه غیر قابل انکار رسیده است.
وی اظهار کرد: از زمانهای حرف میزنیم که قدر و قیمت مجاهدت شما واضحتر از هر زمانه دیگری است و یک جنگ جدی و نابرابر سنگین از جنس روانی، تبلیغاتی و رسانهای شکل گرفته که از ثمراتش بحران هویت نوجوان است. در جنگ روایتها هنر؛ اثرگذار است و بانوان بهخاطر ویژگیهایی که دارند حتماً در جنگ روایتها مؤثرتر هستند و تلاقی زن و هنر اثر بسیار خوبی در این زمانه خواهد داشت.
ضرورت شنیدن نقطه نظرات و دیدگاههای بانوان در حوزههای مختلف
حجت الاسلام قمی با اشاره به ضرورت شنیدن نقطه نظرات و دیدگاههای بانوان در حوزههای مختلف عنوان کرد: چنانچه بانوان در حوزه به میدان آوردن ظرفیت زنان در فضای فرهنگی، ایده، نقد یا توقعاتی دارند که مستقیم به سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه هنری برمیگردد، قابل تأمین است و در بخشی که به فراتر از این نهاد برمیگردد، میتوانیم نقش یک سفیر و حامی را در مواجهه با دیگر ساختارهای حاکمیتی داشته باشیم؛ لذا جهت اصلی جلسات این است که مشخص شود، چه سهم و نقشی برای حضور بانوان در عرصههای مختلف قائل هستید و به صورت واقعبینانه چه ملزومات و مقدماتی میشود برای این نقشآفرینی فراهم کرد که اثرگذاری آن افزونتر شود.
در ادامه عاطفه سعیدینژاد، مدیرکل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه ما در محاصره تبلیغاتی قرار داریم، گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم به این موضوع اشاره کردهاند و میفرمایند: «ریشهایترین جهاد، امیدآفرینی در جامعه است». با الهام از این محتوا و مجموع نظام اندیشهای مقام معظم رهبری به طرح نهضت تبیین بانوان رسیدیم که برای آن سامانههای محتوایی، شبکهسازی و فرایندهایی برای توانمندسازی شبکه در نظر گرفته شده است که شاید در حال حاضر به صورت حداقلی در میدان به تحقق رسیده باشد، زیرا تاکنون در حال شکلدادن زیرساختها بودهایم. وی افزود: ما از باب داشتن رویکرد فعالانه در حوزه بانوان و در مسیر تحقق مسیر نهضت پیشرفت بانوان به دنبال ارتباطگیری و پیدا کردن تعریف نقش بانوان هنرمند، پیشرو و فرهیخته در جهتدهی جامعه به سمت پیشرفت ایرانی اسلامی هستیم. منباب این اتفاق، هماندیشیهایی شکل پیدا کرده که بتوانیم با نگاههای متعالی رو به جلو، دیدگاه بانوانی که دغدغه انقلاب دارند، تجربیات خوب و مفصلی که در این صحنه تولید کردهاند و مسائلی که این بانوان برای حرکت مؤثر و رو به جلو برای شرایط فعلی جامعه دارند، آشنا شویم.
سعیدینژاد عنوان کرد: نگاه این است که نه در پاسخ به نزاع جنسیتی، بلکه با رویکرد فعالانه مطالبهگر حرفهای رو به جلو را مطرح کنیم. باید فقط موانع شناسایی شود و معلوم شود برای حضور گسترده و مردمی بانوان در فعالسازی اقشار مختلف در مسیر پیشرفت، سهم اقشار مختلف بانوان چیست و چگونه میتوانند نقش خود را به منصه ظهور برسانند و چه موانعی پیش روی بانوان است و مشخص شود سازمان تبلیغات اسلامی چه حمایتی میتواند در این زمینه داشته باشد. در ادامه این نشست مهناز فتاحی، نویسنده کتاب فرنگیس، سمیرا خطیبزاده، استاد دانشگاه و نویسنده کتاب «همت پنج به گوشم»، فائقه سادات میرصمدی، مستندساز و نویسنده کتاب «جنگ خوب است»، سارا عرفانی، مدیر کانون بانوی فرهنگ و نویسنده کتاب «پروانهای که سوخت»، معصومه امیرزاده، نویسنده و مسئول واحد آموزش کانون بانوی فرهنگ، هما مهرآبادی، نویسنده کتاب «در یاد تو خواهم ماند»، مرضیه نفری، نویسندهای که ۲۱ سال است مدیریت کتابخانهای، سیدعذرا موسوی، نویسنده کتاب «پرواز اسب سفید»، سمیه عالمی، نویسنده کتاب مسافر جمعه، سمانه خاکبازان، نویسنده کتاب «آسنا و راز کنیسه» به بیان نقطه نظرات و دیدگاه های خود درباره مهم ترین دغدغه های بانوان نخبه حوزه فرهنگ و ادبیات در دوران کنونی پرداختند.