در افتتاحیه رویداد مبینا عنوان شد:

لزوم روایت دارایی‌های انقلاب/ «مبینا»؛ روایت سرفرازی‌ها و موفقیت‌های بانوان سرزمین است

در افتتاحیه رویداد مبینا عنوان شد:

لزوم روایت دارایی‌های انقلاب/ «مبینا»؛ روایت سرفرازی‌ها و موفقیت‌های بانوان سرزمین است

مراسم افتتاحیه رویداد فرهنگی رسانه‌ای «مبینا» با حضور قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی و مسئول عملیاتی گام دوم انقلاب در قرارگاه بقیه الله(عج) در مدرسه علمیه حضرت آمنه(س) قم برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین روح‌الله حریزاوی، قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی روز پنجشنبه در این مراسم اظهار داشت: خداوند به پیامبر اسلام(ص) می‌فرماید ما قرآن را بر تو نازل کردیم تا آنچه بر آن‌ها نازل شده را برای مردم تبیین کنی؛ خداوند قرآن را بر قلب پیامبر(ص) نازل می‌کند تا او برای مردم تبیین کند. از این فرمایش مشخص می‌شود که به تعبیر مفسران فطرت بر انسان نازل شده و آن را نمی‌شناسد و انسان نیاز به خودشناسی دارد، بنابراین باید قرآن نازل می‌شد تا فطرت تبیین و انسان خودش را بشناسد.

وی یکی از مراحل جهاد تبیین را خودشناسی ذکر کرد و گفت: قضیه جهاد تبیین به عنوان جهاد آخرالزمانی و جهاد متصل به ظهور، جهادی است که ما را برای شنیدن آخرین حرف‌های ولی الله آماده می‌کند.

قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی افزود: در اندیشه‌های امام خمینی(ره) سه موضوع قابل بسط وجود دارد که باید خوب روایت کنیم تا مجاهد این عرصه باشیم؛ نخست روایت دارایی‌های انقلاب اسلامی (روایت پیشرفت) است زیرا انقلاب اسلامی یک فتح الفتوحی در انسان سازی و کادرسازی دارد.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین کار پیامبر(ص) انسان‌سازی است، اظهار داشت: امام خمینی(ره) می‌فرمودند بزرگ‌ترین معجزه پیامبر اکرم(ص) تربیت شخصی به نام علی ابن ابی طالب(ع) بود که یک انسانی همه کاره عالم که روحش متحد با روح پیامبر و نفسش توحید را لمس کرده است.

حجت‌الاسلام حریزاوی تصریح کرد: همان گونه که مقام معظم رهبری در حال تربیت نسل هستند ما نیز در جهاد تبیین باید دارایی‌های اسلام و کادر تربیت شده انقلاب اسلامی را روایت کنیم.

وی با بیان اینکه روایت انسان به عنوان مهم‌ترین سرمایه و دارایی انقلاب اسلامی، گام اول در جهاد تبیین است، افزود: ما تقاضای جدی داریم که در رویدادهای محله محوری افرادی را شناسایی و کشف کنید که روایت شدنی هستند و جامعه به آن‌ها تمایل پیدا می‌کند و مردم مشتاق الگوبرداری از آن هستند.

قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد: بسیاری از افراد در اطراف ما مانند دختران ورزشکار باحجاب این گونه هستند که باید به آنان بها داد و طبق فرموده امام خمینی(ره) تبلیغ، نشر خوبی‌هاست و این گام نخست ما در جهاد تبیین است.

وی گفت: مهم‌ترین روایت ما روایت انسان کامل و انسان راه یافته و قوم قیام کرده است. فرد باید اول علیه خودش قیام کند و بعد حرکت بخش جمع باشد.

قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی اظهار داشت: موضوع دوم روایت دشمن است. دشمن را باید خوب روایت کرد. صفت‌هایی مانند دشمن خبیث، ابلیس، شاگردان ابلیس، جریان ابلیس و ابلیس بین الملل باید به درستی و واقع گرایانه روایت شوند.

وی با تاکید بر اینکه در شرایطی که دشمن فتنه می‌کند و مردم را فریب می‌دهد باید فتنه و فریب را روایت کرد، گفت: خداوند می‌گوید از قدم‌های شیطان پیروی نکنید چون اگر از قدم‌های شیطان پیروی کنید از خود شیطان هم پیروی خواهید کرد، لذا مادامی که در جبهه حق هستیم مورد هجوم هستیم و موظف هستیم که ضعف دشمن را روایت کنیم.

حجت‌الاسلام حریزاوی تأکید کرد: مقام معظم رهبری فرمودند دشمن خوب برنامه‌ریزی کرد اما محاسبه‌اش غلط بود و فکر می‌کرد مردم ایران از اساس بی‌دین هستند در صورتی که مردم ایران در اساس دین‌دار هستند. به عنوان مثال در صورتی که میانگین شرکت در راهپیمایی ۲۲ بهمن در سال‌های اخیر ۲۵ درصد بود در سال جاری ۳۴ درصد شرکت کردند.

وی گفت: مردم در بدترین شرایط اقتصادی هستند ولی از دین‌شان دست بر نمی‌دارند لذا باید دین، دین‌داری، امید و صداقت مردم را روایت کرد.

قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: سومین گام جهاد تبیین که امری زیربنایی و به خصوص برعهده طلبه‌ها است روایت استواری اندیشه است. ما مبانی دینی و فقهی بسیار استواری داریم که کافی است جوان امروز ما اگر کتاب‌های اندیشه‌های شهید مطهری را مطالعه کند در برابر شبهات بیمه می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه ما موظفیم اندیشه و اندیشیدن را روایت کنیم، گفت: استاد مطهری می‌گفت: «من ستایشگر معلمی هستم که اندیشیدن را به من آموخت نه اندیشه‌ها را». همچنین در کتاب «ولاها و ولایت‌ها»ی شهید مطهری پایه‌های اندیشه اجتماعی اسلام و نظریه امامت تبیین شده که باید روایت شود.

قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی اظهار داشت: ما موضوعات زیادی در جهاد روایت و جهاد تبیین داریم که هنوز روایت نشده است. مقام معظم رهبری تاکید داشتند قبل از این که دشمن روایت کند، شما آن‌ها را روایت کنید.

وی تصریح کرد: در تبیین و روایت این سه گام اصلی و در موضوعاتی که احساس می‌کنید باید وارد آن شوید خسته نشوید و دیگران را هم به روایت‌گری دعوت کنید و بدانید مهم‌ترین روایت، روایتی است که مورد قبول خداوند و خالصانه باشد.

وی ضمن تشکر از دست اندرکاران رویداد مبینا گفت: امیدوارم محصولاتی که در رویداد مبینا پدیدار می‌شود محصولات فاخری باشد.

 

روایت دست اول را خلق کنیم

محمدهانی ایرانمنش، مسئول عملیاتی گام دوم انقلاب در قرارگاه بقیه الله(عج) نیز در این مراسم ‌اظهار داشت: جهاد تبیین اصلی‌ترین موضوعی است که ما را برای برگزاری رویداد مبینا گرد هم جمع کرده است.

وی افزود: «جهاد تبیین» متفاوت از «تبیین» است؛ همه ما در زندگی مکلف به تکلیف هستیم، لذا از لحظه‌ای که موضوعی را متوجه می‌شویم باید در راستای آن اقدامات تبیینی را انجام دهیم.

وی ادامه داد: باید با فهم درست از زمانه‌ای که در آن زندگی می‌کنیم به صورت اجتهادمند وارد میدان شویم زیرا زمانه مفاهیم، روش‌ها و شبکه روایت را تغییر می‌دهد.

وی تصریح کرد: در یک زمانه کار اصلی جهاد تبیین ممکن است شاگردپروری در سکوت باشد؛ مانند امام علی(ع) که در سکوت شاگردانی را تربیت کردند و شاید همین تربیت شاگرد در زمان امام حسین(ع) به روش دیگر انجام شود.

مسئول عملیاتی گام دوم انقلاب در قرارگاه بقیه الله(عج) اظهار کرد: جنگ روایت‌ها زمانی مهم می‌شود که یک پدیده بزرگ رخ داده که از این پدیده یک روایت غلط را ارائه بدهند و وظیفه ما است که روایت را به درستی بیان کنیم.

ایرانمنش با بیان اینکه ما چهار خطا در روش الگوپردازی داریم، گفت: نخست اینکه بیشتر از قله روایت می‌کنیم در صورتی که باید از دامنه و کوهپایه شروع کنیم تا به قله برسیم.

وی تاکید کرد: ما باید شبکه روایت راه بیندازیم زیرا اثبات «کلان روایت» نیازمند خورده روایت‌ها است و برای جریان سازی یک روایت در جنگ روایت‌ها باید شبکه تولید و شبکه سوژه خلق کنیم.

ایرانمنش افزود: کلان روایت دشمن این بود که بگوید جمهوری اسلامی یک نظام ضد زن و مخالف آزادی زنان است و برای القا به مخاطب این روایت هر روز یک سوژه داشت لذا ما هم باید روش و شبکه درست را در جنگ روایت‌ها انتخاب کنیم.

وی با بیان اینکه ما در موضوع زن در رأس مثلث جنگ روایت‌ها هستیم و این موضوع مهم نیازمند جهاد تبیین است، گفت: اگر اولویت‌های جبهه حق و باطل را درک کنیم آن گاه مجاهد جهاد تبیین خواهیم شد.

وی یکی از صحنه‌های مهم جهاد تبیین را جنگ روایت‌ها دانست که در دوره‌هایی از تاریخ جنگ روایت‌ها اولویت جهاد تبیین می‌شود.

مسئول عملیاتی گام دوم انقلاب در قرارگاه بقیه الله(عج) با بیان اینکه جنگ روایت‌ها دو مثلث مهم دارد، گفت: مثلث اول «جنگ روایت‌ها، معنا و روش و شبکه» است که «معنا» از کلان روایت، خرده روایت و صحنه رقابت روایت‌ها تشکیل شده است.

وی تاکید کرد: راوی باید مانند قصه‌گو و شخصیت‌پرداز توانمند وقتی روایت را بیان می‌کند خاطرات قدیمی برای ما تداعی شود.

ایرانمنش گفت: شبکه‌های تولید، توزیع، سوژه و تکرار متناسب با روایت و معنا باشد و روایت باید فناوری اجتماعی شود، به این معنا که جریان اجتماعی خلق کند و هویت ساز باشد.

ایرانمنش با بیان اینکه مثلث دوم جنگ روایت‌ها «رویداد، سوژه و روایت» است، افزود: برای این که یک روایت تبدیل به یک فناوری جدی تحولی شود نیازمند تنظیم سه گانه رویداد، سوژه و روایت هستیم.

وی گفت: رویداد یا خلق می‌شود یا کسی آن را خلق می‌کند. ما در جریان انقلابی استاد خلق رویداد هستیم ولی در روایت کم کارترین هستیم.

وی بیان کرد: ما زمانی سیلی خوردیم که میلیون‌ها ایرانی زائر اربعین شده بودند و ما در این لحظه تاریخی با جنگی طرف شدیم که می‌گفت ایرانی‌ها دیندار نیستند.

مسئول عملیاتی گام دوم انقلاب در قرارگاه بقیه الله(عج) گفت: ما با اربعین به پیروزی مطلق رسیدیم زیرا دشمن چند ماه فعالیت کرده بود که کسی در این مراسم شرکت نکند یک رویداد بزرگ را رقم زدیم اما رویداد به تنهایی کفایت نمی‌کند و باید سوژه پیدا کند، باید شبکه سوژه داشته باشیم و باید موضوع در آن دستگاه به خوبی روایت شود؛ مستندهای زیادی تولید می‌شود اما روایت خوبی ندارد.

وی ادامه داد: در این مثلث دوم ما می‌خواهیم با دشمن مقابله کنیم اما بهتر است قبل از دشمن روایت دست اول را ما خلق کنیم زیرا روایت دست اول به شدت قدرتمند است و شکستن آن دشوار است.

ایرانمنش با تاکید بر اینکه ما باید در رویداد دشمن سوژه خود را کسب و یک روایت قدرتمند از روایت دشمن خلق کنیم، گفت: جنگ رسانه‌ای یک جنگ آشکار است، جنگ روایت‌هاست و آن سوی این جنگ بیش از آنکه ایرانی باشد بین المللی است و مخاطب 95 درصد محتوای تولید شده آن ایرانی‌ها نیستند.

وی گفت: دشمن به این نتیجه رسیده که باید تصویر ایران را از روی نقشه دنیا محو کند که یکی از این محورها مخدوش کردن تصویر زنان است به همین دلیل در دیداری که حضرت آقا با زنان دارند تاکید می‌کنند که مسئله اصلی روایت زن در عرصه جهانی است.

وی اظهار داشت: ما با جنگ جهانی و تاریخ ساز روایت‌ها طرف هستیم و در این صحنه متاسفانه نسبت به فناوری روایت و روایتگری بسیار ضعیف هستیم.

وی گفت: امیدواریم با برپایی رویداد مبینا شاهد تغییرات جدی در راستای جهاد تبیین و در صحنه جنگ رسانه‌ای باشیم.

مبینا؛ روایت سرفرازی‌ها و موفقیت‌های بانوان سرزمین است

فاطمه یاوری سرپرست معاونت فرهنگی حوزه علمیه خواهران استان قم نیز اظهار داشت: مقام معظم رهبری به عنوان دیدبان انقلاب، فرمان وجوب و لزوم جهاد تبیین را داده‌اند و مهندسی دشمن را در جنگ رسانه‌ای اخیر در کشور (در قضیه مهسا امینی) تحسین می‌کنند زیرا دشمنان جمهوری اسلامی ایران همه جوانب و لوازم را دیده و برای همه چیز برنامه ریزی کرده بودند اما ما در این جنگ رسانه‌ای بی‌بدیل و بی‌نظیر در حوزه رسانه و تبلیغات دست برتر را نداشتیم و ضعیف عمل کردیم.

وی اظهار کرد: امیدواریم با برگزاری رویداد مبینا که حاصل ماه‌ها تلاش همکاران ما هست بتوانیم در این جنگ قدمی برداریم.

وی با بیان اینکه روایت مبینا یک روایت متفاوت از سایر برنامه‌ها است، گفت: مبینا روایت سرفرازی‌ها و موفقیت‌های بانوان این سرزمین است و روایت مبینایی که قرار شرکت‌کنندگان به تصویر بکشند باید روایت فتح الفتوح ایران اسلامی در سراسر دنیا و روایت پیروزی و اعتلای اسلام و شکستن هیمنه غرب در تمام عالم و روایت ضعف دشمنان در نظام اسلامی باشد.

سرپرست معاونت فرهنگی حوزه علمیه خواهران استان قم گفت: سربازان و افسران این جنگ باید با نیت و هدف خالص و کار مجاهدانه به فرمان مقام معظم رهبری لبیک و در راستای جهاد تبیین تلاش کنند.

وی خطاب به شرکت کنندگان رویداد مبینا گفت: در دو روز برپایی رویداد باید تولیدات فاخر مبینا توسط شما رقم زده شود و هدف اصلی این است تیم‌های تولید محتوا شکل گیرد زیرا کار انفرادی برکت ندارد.

وی ادامه داد: تلاش شما در این دو روز ثمره کار یک ساله مبینا را رقم می‌زند که دستاوردهای حاصل از این تلاش باید به سمع و نظر مسئولان برسد و نام حوزه علمیه برفراز باشد.

یاوری گفت: انتظار ما این است که هر کدام از شما یک سردار حوزه روایت جهاد تبیین باشید و این رسالتی بر دوش شما و ما است.

رویداد فرهنگی رسانه‌ای مبینا در دو سطح جوانه‌ها و حرفه‌ای‌ها و در دو بخش نوشتاری و نرم افزاری با حضور جمعی از طلاب خواهر با مشارکت معاونت فرهنگی حوزه علمیه خواهران استان و اداره کل تبلیغات اسلامی استان قم برگزار شد.

1401/12/04

تعداد بازدید: 11
قلوبنا معکم
آیکون توانخواهان

T

T