رحمانی افزود: نسل قاسم؛ به دنبال این است که امتداد مکتب حاج قاسم را در اندیشه و زندگی جوانان و نوجوانان هیئتی و جهادگر دهه هشتادی، نشان دهد. همچنین این برنامه در سری سوم خود به سراغ مجموعههای خودجوش مردمی رفته است تا نشان دهد، جوانان این مرزو بوم چگونه با ابتکار، خلاقیت و ایده پردازی از سد مشکلات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و بهویژه مشکلات حوزه جوانان عبورکرده و بهترین روش را برای رفع مشکلات، اتخاذ میکنند.
وی ادامه داد: این برنامه میتواند الگویی برای جوانان جهادی کشور باشد. چون که در بسیاری از مواقع جوانان و نوجوان هیأتی و جهادگر سراسر کشور با همراهی و تسهیلگری مسئولان فرهنگی یا خیّران محلی، اتفاقات مبارکی را رقم زدهاند و مشکلات بزرگی را برطرف کردهاند اما هنوز آنطور که باید به حلقههای میانی میدان ندادهایم.
رئیس میز رشد و نوآوریِ اندیشکده هیأت با اشاره به اینکه ۵۸ مجموعه برای ارائه ایدههایشان به این برنامه دعوت شدهاند بیان داشت: هر کدام از این گروهها به مدت ۱۰ دقیقه فرصت دارند که با ابزار هنر و خلاقیت در حضور چهار داور و تماشاچیان، ایدهها و راه حل مشکلات را مطرح کنند این در حالی است که هر داور هزار امتیاز در اختیار دارد و پس از بررسی راهکارها و ایدهها، امتیازها را بین گروهها تقسیم میکند. پس از رأی داوران، ۴۸ ساعت برای آراء مردمی فرصت باقی است تا جمع امتیاز داوران و مردم، امتیاز نهایی هر گروه را مشخص کند.
بر اساس این گزارش حجت الاسلام محمد رحمانی، امیر فرزین، سید حسام نوربخش، نجمه قنبری و ماجده محمدی داوران و کارشناسان این برنامه هستند. همچنین قرار است پنج مجموعه برتر این برنامه از سوی سازمان هیأت و تشکلهای دینی مورد حمایت قرار گیرند.
برنامه نسل قاسم هر روز حدود ساعت ۱۷:۳۰ از شبکه امید پخش می شود و تکرار آن ساعت ۱۳ روز بعد است.