مرکز هنری رسانهای نهضت | نگاه حجتالاسلام مقدسیان به چگونگی شکلگیری نگرشهای دینی در کودکان؛
چگونه برنامههای فرهنگی میتوانند دین را برای نسل جدید جذابتر کنند؟
موکبهای اهل سنت در کردستان و آذربایجان غربی برپاست؛
با نزدیک شدن به اربعین حسینی، موکبهای اهل سنت در استانهای کردستان و آذربایجان غربی برپاست و به عنوان نمادی پرشکوه از وحدت میان شیعه و سنی جلوه میکند.
به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، در روزهایی که زائران اربعین خود را به مرزهای عراق در استانهای غربی کشور میرسانند، شهروندان اهل تسنن این استانها نیز با برپایی موکبهای عزاداری، خود را در ثواب بدرقه زائران اباعبدالله الحسین علیهالسلام شریک میکنند.
در استان کردستان موکب بانوان اهل سنت رقیه خاتون (س) در سنندج دایر شده است که قابلیت پخت روزانه ۲ هزار و ۵۰۰ غذا و ۴۰۰ قرص نان را دارد؛ موکب قرآنی بانوان اهل سنت خانه قرآنی مریوان نیز در مرز باشماق، مشاورههای مذهبی و روانشناسی ارائه میکند. همچنین موکب برادران اهل سنت در ورودی شهر سنندج، مشغول ارائه خدمات رفاهی و پذیرایی از زوار اهل بیت هستند.
در همین رابطه حجتالاسلام برومند رازیانی مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان اظهار کرد: ایجاد اتحاد بین شیعه و سنی از اهداف نظام اسلامی و سازمان تبلیغات است.
وی با اشاره به اینکه اقدامات فرهنگی و مذهبی گستردهای در سطح کشور بویژه استان کردستان انجام شده است، افزود: برپایی مواکب اهل تشیع و تسنن در مرز باشماق و یا راهاندازی مواکب اهل سنت در شهرهای شیعه نشین تجلی وحدت بین مذاهب سنی و شیعه در این استان است که در این ایام اربعین خود را نشان میدهد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان اظهار کرد: امسال در مرز باشماق ۲۲ موکب برای پذیرایی و استقبال از زائران اربعین حسینی برپا شده است که با مشارکت اهل تسنن و تشیع فعالیت دارند.
وی بیان کرد: در سطح شهرهای استان کردستان نیز ۵ موکب توسط برادران و خواهران اهل سنت برپا شده که آماده ارائه خدمت به زائران اربعین حسینی است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان بیان کرد: ۱۳ هزار و ۱۷۰ پرس غذا روزانه در موکبهای اهل سنت شهرهای کردستان پخت و بین زائران اربعین حسینی توزیع میشود.
رازیانی اضافه کرد: موکب رقیه خاتون در صلوات آباد سنندج، موکب محمد رسول الله قروه، موکب وحدت شهر سنندج، موکب اوقاف و موکب بسیج سنندج در شهرهای استان توسط برادران و خواهران برپا شده است. همچنین علاوه بر مواکب مرز باشماق، در سطح شهرهای استان کردستان ۸ موکب نیز به صورت مشترک توسط برادران و خواهران اهل سنت و تشیع اداره میشود.
در همین حال فعالیتهای اهل سنت تنها به برپایی موکب محدود نشده و در بسیاری از شهرها و مناطق دیگر مانند استانهای کرمانشاه، ایلام و خوزستان دیده شده است که آنان با حمایتهای سازمان تبلیغات اسلامی در کنار شیعیان، ارادت خود را به سید و سالار شهیدان نشان داده اند.
استان آذربایجان غربی یکی دیگر از استانهایی است که اهل سنت، این روزها بیش از هر زمان دیگری خود را در کنار شیعیان، وقف زائران اربعین کردهاند. اهل سنت این استان با حضور فعال در شهرستان مرزی پیرانشهر در روزهای منتهی به اربعین حسینی مشغول خدمت رسانی به زوار هستند.
قبایل اهل سنت امسال هم مانند سال قبل یکی از بزرگترین موکبها را در شهرستان پیرانشهر برپا کردهاند؛ این موکب ظرفیت پذیرایی روزانه از ۹ هزار نفر را داراست؛ همچنین فضایی برای استراحت ۱۰۰۰ نفر در این موکب در نظر گرفته شده است که هر دو بخش آن به صورت ۲۴ ساعته در کنار موکبهای سازمان تبلیغات اسلامی، آماده خدمت رسانی هستند.
قبایل و عشایر اهل سنت مانند قبایل منگور و پیرانشهر در راه اندازی این موکب نقش داشتند و در آن غذاهای سنتی کردهای این منطقه مانند آش کلاله و سایر غذاهای محلی طبخ و ارائه میشود.
1402/06/09
T
T