مركز راهبری و هم‌آهنگی امور بانوان | با موضوع «از روایت فتح تا روایت پیشرفت»؛

سومین نشست «هم‌عزم» برگزار شد

مركز راهبری و هم‌آهنگی امور بانوان | با موضوع «از روایت فتح تا روایت پیشرفت»؛

سومین نشست «هم‌عزم» برگزار شد

سومین نشست «هم‌عزم» به همت اداره‌کل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی با موضوع «از روایت فتح تا روایت پیشرفت» در خانه اندیشه‌ورزان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، سومین نشست «هم‌عزم» از مجموعه نشست‌های تخصصی اداره‌کل امور بانوان است که هر هفته با حضور تعدادی از چهره‌‌های فرهنگی و اجتماعی تاثیرگذار در جامعه در خانه اندیشه‌ورزان برگزار می‌شود. در این نشست سید مهدی ناظمی، سید علی کشفی و زهرا ابوالحسنی درخصوص  نحوه اتصال نظر و عمل در فرآیند گفتمان‌سازی پیشرفت به ایراد سخن پرداختند. 

سید‌مهدی ناظمی پژوهشگر و مدرس فلسفه در ابتدای این نشست بیان کرد: دو چیز برای ما روشن نشده است؛ اول این‌که قدرت روایت و قدرت گفتمان چقدر قوی و موثر است و حیات ما را تحت تاثیر قرار داده است. دومین نکته این است که در جهان امروز روایت، ضریب رسانه می‌خورد. اینکه روایت رسانه‌ای موجود چگونه است و در این میدان رقیب رسانه‌ای چگونه عمل می‌کند؟!

وی ادامه داد: انسان همان‌طور که نیازمند تنفس است، باید روایت خود را بسازد. موضوع این است که روایت چقدر در ساختِ واقعیت مهم است، این یک حقیقت است‌. ما در مقام اختیار خلق یا عدم خلق روایت نیستیم؛ ما میان رسانه هستیم و باید بر همین اساس چاره اندیشی کنیم.

همچنین درادامه سید‌علی کشفی مدیرمسئول و عضو شورای علمی موسسه اشراق درباره شروط روایتگری درست و به موقع در عصر کنونی گفت:  یکی از شروط روایت‌گری آن است که راوی دست به روایت می‌زند تا وضع موجود را تغییر دهد. او حافظ وضع موجود نیست، منادی تغییر وضع موجود است. او دیگران را به مشارکت در تغییر وضع موجود دعوت می‌کند. همانند شهید آوینی که روایت او شکلی از پیشرفت بود و در عین حال به وضعیت اقتصادی سیاسی زمان خود انتقاد داشت. 

مدیرمسئول و عضو شورای علمی موسسه اشراق افزود: پس موقعیت راوی یکی از شروط اساسی است تا دست به تغییر زند و این موقعیت، انتقادی و سازنده و دعوت به مشارکت است.

زهرا  ابوالحسنی منتقد و پژوهشگر در پایان سومین نشست «هم‌عزم» اظهار داشت: باید ابتدا کارکردهای روایت پیشرفت را مرور کنیم تا بگوییم امکان آن در جامعه وجود دارد یا نه. به گمانم دو کارکرد را می‌توان برای روایت پیشرفت برشمرد که از آن‌ها گفتمان سازی و دیگری تولید اندیشه بومی است.

وی ادامه داد: پیشرفت، حرکت مستمر به سمت آرمان‌های انقلاب اسلامی است و تنها بیان دستاوردها نیست.

این منتقد و پژوهشگر جوان بیان کرد: آنچه در روایت پیشرفت گفته می‌شود مسیری است که آمده‌ای و اینکه تا کجا آمده‌ای برای آن‌که اعتماد به‌نفس ایجاد کنی، امید و عزت نفس بدهی تا اینکه راه نرفته را چطور بروی. بر اساس راهی که طی شده است، مشخص شود الگوهای کارآمد چه بوده و ناکارآمد چه بوده است و به این شکل، الگوهای برآمده از میدان خلق می‌شود.

 

1402/10/17

تعداد بازدید: 16

پربازدیدترین

جدیدترین

منتخب

قلوبنا معکم
آیکون توانخواهان

T

T