با بررسی رمان «رد انگشت‌های اصلی»

سی و چهارمين جلسه آينه‌بندان برگزار می‌شود

با بررسی رمان «رد انگشت‌های اصلی»

سی و چهارمين جلسه آينه‌بندان برگزار می‌شود

سي و چهارمين جلسه آينه‌بندان با موضوع نقد و بررسی داستان «رد انگشت‌های اصلی» چهارشنبه ۴ اسفندماه در سالن مرحومه صفارزاده حوزه هنری برگزار می‌شود.

 

 

سی و چهارمين جلسه آينه‌بندان برگزار می‌شود

به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، «رد انگشت‌های اصلی» رمانی از «حسین قربان زاده خیاوی» برگزیده دومین جایزه ادبی شهید اندرزگو با هدف تمرکززدایی روایت‌های انقلابی از پایتخت، به روایت یک عشق نوجوانانه می‌پردازد، در واقع نویسنده قصد دارد نگاهی هنرمندانه و ادیبانه به موضوع انقلاب داشته باشد.
 رمان «رد انگشت‌های اصلی» درباره عشق یک نوجوان است که عشق سهل و آسانی هم نیست؛ چون پدر پسر فوت کرده و عموی او روحانی است و پدر دختر، سرهنگ نظامی در اوایل انقلاب است. این دو نفر با هم مشکلات بسیاری دارند. پسر، قوپوزنواز است. قوپوز همان دستگاه مخصوص عاشق‌هاست که می‌نوازند و حکایت «اصلی» و «کرم» (از مشهورترین داستان‌های عامیانه آذربایجان) را به‌نوعی روایت می‌کند.
این پسر می‌خواند و دختر در مدرسه و در جشن‌ها هم‌آوازی می‌کند. در واقع، نماد «اصلی» و «کرم»، «اباذر» و «گل‌آرا» هستند. پسر سفر کرم‌واری به‌طرف دختر دارد؛ چون پدر دخترش را به تبریز می‌برد و پسر به دنبال او می‌آید و اتفاقات بسیاری در تبریز برایش پیش می‌آید.
رد انگشت‌های اصلی روایت جست‌وجوی کَرم‌گونه اباذر است به دنبال گل‌آرا در روز‌های سخت سال ۵۷. پدر اباذر که آشیق بوده سال‌ها پیش به دست خان کشته شده و قوپوز، از او به یادگار مانده است. عموی اباذر روحانی صاحب نامی است که می‌خواهد تنها یادگار برادرش به تبریز برود و طلبه شود، اما اباذر دل در گرو قوپوز و خواندن تصنیف اصلی و کرم دارد.
در جریان جشن‌های شاهنشاهی اباذر به خواست مدیر مدرسه در نقش «کَرم» قوپوز می‌زند و می‌خواند. گل‌آرا دختر رئیس شهربانی هم در نمایش، نقش «اصلی» را بازی می‌کند و این آغاز تولد حسی پاک و عاشقانه است. اما اختلاف رئیس شهربانی با عموی اباذر و آغاز راه‌پیمایی‌ها هر لحظه گل‌آرا را از اباذر دور می‌کند.
مهم‌ترین ویژگی کتاب نگاه به روند انقلاب در شهرستان‌های کوچک و یکی دیگر از ارزش‌های آن، همان نگاه عاشقانه است.
رد انگشت‌های اصلی در بخش کودک و نوجوان دومین جایزه ادبی شهید اندرزگو به عنوان یکی از رمان‌های برگزیده تجلیل شد.
حسین قربان‌زاده خیاوی پیش از این آثاری، چون آب و زنجیر، روی سیم تار، آتش و پرواز لاک‌پشت‌ها، بر بلندای گودال و عزیزتر از خوشه را نوشته است.

1400/12/03

تعداد بازدید: 4

T

T