خراسان جنوبی | مسئول دبیرخانه ملی حفظ قرآن کریم:

لزوم توجه مسئولان کشوری در جهت رواج حفظ قرآن کریم

خراسان جنوبی | مسئول دبیرخانه ملی حفظ قرآن کریم:

لزوم توجه مسئولان کشوری در جهت رواج حفظ قرآن کریم

مسئول دبیرخانه حفظ قرآن در سازمان دارالقرآن کشور بیان کرد: توجه مسئولان کشوری در جهت رواج حفظ قرآن کریم برای جامعه امروز بسیار موثر بوده و اگر اقدامات لازم در این زمینه صورت بگیرد، قطعا رشد و سرعت نهضت‌گونه را مشاهده خواهیم کرد.

لزوم توجه مسئولان کشوری در جهت رواج حفظ قرآن کریم

به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، محمد مهدی بحرالعلوم، مسئول دبیرخانه حفظ قرآن در سازمان دارالقرآن کشور با اشاره برنامه‌های جامع و مدون برای حافظان قرآن کریم، گفت: در سازمان دارالقرآن برنامه‌های آموزشی مدونی که شامل برنامه حفظ سه ساله و پنج ساله قرآن، تربیت معلم قرآن و حتی مدرس قرآن، طرح آموزشی مبتنی با آزمون‌های قرآن که این موارد از سابق درحال اجراسازی بوده و علاوه بر آن یکسری از دوره‌ها در این زمینه بازنگری شده است.

مسئول دبیرخانه حفظ قرآن در سازمان دارالقرآن کشور بیان کرد: در حوزه کانون‌ها و اقداماتی در زمینه سنجش و آزمون از سوی سازمان دارالقرآن کشور انجام شده، دو نوع مدرک برای حافظان قرآن صادر می‌شود که شامل مدرک حفظ تخصصی قرآن و دیگری مدرک حفظ عمومی قرآن کریم است و هر دو مدرک دارای مستندات و مصوبات خود که از سال ۱۳۸۵ مدرک حفظ تخصصی تا به امروز و مدرک حفظ عمومی از سال ۱۴۰۰ صادر می‌شود.

بحرالعلوم ادامه داد: مدرک حفظ تخصصی از پایه محکم‌تری برخورداربوده که مزایا بهتر و بیش‌تری نسبت به مدرک حفظ عمومی دارد که در استخدام‌های ارگان‌های دولتی، در ادامه تحصیل حافظان و در سربازی پسران حافظ قرآن که مدرک تخصصی دارند، بسیار پر کاربرد و کمک‌کننده است.

وی افزود: اما مدرک حفظ عمومی دریافت آن راحت‌تر ولی مزایا آن به نسبت کمتر است که در سال جاری قرعه‌کشی جوایزی مبنی بر افرادی که دارای مدرک حفظ عمومی قرآن کریم هستند، انجام داده و این مسئله به شکل مستمر ادامه خواهد داشت.

مسئول دبیرخانه حفظ قرآن در سازمان دارالقرآن کشور اظهار کرد: در حوزه تبلیغی و ترویجی قرآن کریم هم مراسم‌های گوناگون از جمله مراسمی که در روز چهارشنبه(۲۴ آبان) تحت عنوان "حافظان نور" جهت تقدیر و تجلیل از حافظان قرآن کریم و معلمان برتر در این زمینه برگزار شده است، در طول سال‌های گذشته از سوی دارالقرآن کشور، سازمان تبلیغات اسلامی و اداره اوقاف و امور خیریه صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: در حوزه آزمون‌هایی که سازمان دارالقرآن کشور در این زمینه برگزار کرده است، حدود ۶۰ هزار نفر حافظ ۱۰ و ۱۵ جزء و همچنین حافظ کل قرآن کریم در آزمون شرکت و ۱۵هزار نفر مدرک حفظ تخصصی دریافت کرده‌اند و در حوزه آزمونی حفظ عمومی قرآن کریم ۵۳ هزار نفر تا کنون حافظ یک جزء تا کل قرآن کریم شرکت کرده و حدود ۳۰ هزار نفر از آن‌ها مدارکی را دریافت کرده‌اند.

وی گفت: متاسفانه مسئله حفظ قرآن کریم در خانواده‌ها عموما احساس نیاز و استقبال زیادی نمی‌شود و چهره‌های خاص در زمینه علمی و دیگر حوزه‌ها نسبت به حفظ قرآن چندان واکنش نشان نمی‌دهند که به عبارتی اگر در این زمینه اقدامات موثری صورت بگیرد، قطعا تاثیر آن بر مردم و جامعه چند برابر است اما نکته حائز اهمیت این موضوع مبنی بر رشد در این زمینه به نسبت اوایل انقلاب بسیار خوب بوده است ولی سرعت این رشد به شکل بطنی و کند بوده و شکل حرکت نهضت‌گونه که سرعت با سرعت بسیار بالا پیشروی صورت می‌گیرد، نیست.

وی با بیان اقدامات موثر برای رشد حافظان قرآن در این زمینه در تمامی ارگان‌ها و نهادهای دولتی، خاطر نشان کرد: آموزش و پرورش که با برخورداری از نقش موثری که در زمینه فرهنگ‌سازی جامعه، با قید شدن موضوع حفظ قرآن کریم در کتب درسی اقدامات موثری در این زمینه داشته است و استخدام حافظان قرآن کریم در دستور کار دولت بوده و زمانی که حافظ قرآن این مزایا را مشاهده می‌کند، انگیزه لازم جهت رشد و ارتقای خود را دریافت و در این زمبنه اقدام می‌کند.

1403/08/25

تعداد بازدید: 16
سیدتی زینب
آیکون توانخواهان

T

T