۳۰ بهمن | حجتالاسلام قمی :
توقع میرود در پویش ملی «زندگی با آیهها» پیشرفت محسوسی نسبت به سال گذشته داشته باشیم
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کردستان:
حجت الاسلام و المسلمین برومند رازیانی بر اهمیت برگزاری برنامههای فرهنگی به شیوهای مردمی و با توجه به ویژگیهای بومی و قومی هر منطقه تأکید کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، حجت الاسلام برومند رازیانی مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کردستان در کمیته مراسمات و اجلاسیه ها دومین کنگره ملی شهدای استان کردستان بر اهمیت همکاری جمعی در پیشبرد اهداف فرهنگی تأکید کرد و اظهار داشت: برگزاری برنامهها و همایشهای فرهنگی در شهرستانها باید به نحوی باشد که توجه ویژه به بومیسازی، قومیتها، پیوند ملی و مذهبی در آنها لحاظ شود.
وی گفت: هدف اصلی ما از برگزاری این برنامهها، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و همچنین اتقاء سبک زندگی اسلامی و قرآنی در میان مردم است و این فرهنگ باید در تمامی سطوح برنامههای اجرایی ما، با توجه به ویژگیها و نیازهای خاص هر منطقه، پیادهسازی شود.
حجت الاسلام رازیانی با اشاره به برگزاری جشنهای مختلف، مانند جشنهای شعبانیه در شهرستانهای قروه، بیجار، سنندج و دیگر مناطق استان، خاطرنشان کرد: این جشنها باید به شیوهای مردمی برگزار شود تا نه تنها اثرگذاری بیشتری داشته باشد، بلکه خود مردم نیز در این برنامهها مشارکت کنند و باید از ظرفیتهای مردمی در تمامی مراحل استفاده کنیم تا برنامهها به صورت جامع و اثرگذار برگزار شوند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان همچنین از برگزاری موفق مسابقات پیامکی زندگی با آیه سال گذشته در استان یاد کرد و گفت: سال گذشته بیش از 180 هزار نفر در مسابقات پیامکی با موضوع برخی آیات کاربردی شرکت کردند که نشاندهنده استقبال وسیع مردم از برنامههای فرهنگی و آموزشی است.
حجت الاسلام رازیانی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت مستندسازی و روایتگری در برنامههای فرهنگی اشاره کرد و افزود: روایت خاطرات شهدا و استفاده از این یادها به عنوان محتوای آموزشی برای نسلهای آینده ضروری است و باید این روایتها به شیوهای مؤثر و با حفظ ارزشها به نسلهای جوان منتقل شوند تا نه تنها از گنجینههای فرهنگیمان بهرهمند شوند، بلکه این یادها و تجربیات، الهامبخش نسلهای آینده باشند.
وی در پایان به اهمیت هماهنگی میان دستگاههای مختلف استان در جهت برگزاری هرچه بهتر اجلاسیات شهرستانها و استان اشاره کرد و افزود: برای برگزاری این اجلاسیات باید همکاری مستمر و هماهنگی میان همه دستگاهها و ارگانها صورت گیرد؛ تنها با این همدلی میتوانیم برنامههای فرهنگی را به شکلی مطلوب و تأثیرگذار اجرا کنیم.
ضرورت طراحی سناریوهای ویژه برای اجلاسیههای شهدا در کردستان
در ابتدایی این جلسه سرهنگ سعید شعبانی معاون هماهنگکننده سپاه بیتالمقدس کردستان با تأکید بر اهمیت همکاری و حضور دلسوزانه در این فعالیتها، اظهار داشت: کسی که واقعاً با دل و دلسوزی وارد عرصه این کارها نشود، نمیتواند در پیشبرد امور موفق باشد.
وی افزود: با توجه به ظرفیتهای ویژه استان کردستان در طراحی و اجرای اجلاسیهها، باید سناریوهایی برای برنامهها طراحی کنیم و به دنبال سوژهیابی باشیم.
سرهنگ شعبانی همچنین به لزوم مطالعه دقیق تاریخ دفاع مقدس در استان اشاره کرد و گفت: افرادی که در این حوزه اطلاعات جامع و مفیدی دارند، باید در جلسات تخصصی مشارکت داشته باشند.
وی در ادامه توضیح داد: اجلاسیهها باید به شکلی متناسب با اهداف نهایی و به دور از تکرارهای رایج طراحی شوند چون در اجلاسیههای پایانی باید داستانها و روایات واقعی از زمان دفاع مقدس بازگو شود.
سرهنگ شعبانی همچنین به شیوههای متفاوت روایتگری در این برنامهها اشاره کرد و افزود: در اجلاسیهها باید با استفاده از روایتهای شخصی و تأثیرگذار، تاریخ دفاع مقدس را به نسلهای جدید انتقال دهیم.
وی به روند تشییع و تدفین شهدای بزرگوار در دوران جنگ اشاره کرد و گفت: اتفاقات ویژهای مانند تشییعهای دستهجمعی شهدای دفاع مقدس، که گاهی با مشکلات زیرساختی همراه بود، باید در قالب برنامههای فرهنگی به نسل جوان منتقل شود تا همگان از فداکاریهای آن روزها آگاه شوند.
سرهنگ شعبانی همچنین تصریح کرد: در این اجلاسیهها باید به پیشرفتهای نظام مقدس جمهوری اسلامی در حوزههای مختلف از جمله هوافضا، نانو، و موشکی نیز پرداخته شود تا همه ابعاد دستاوردهای انقلاب اسلامی در چشم عموم مردم نمایان شود.
1403/11/17
T
T