پژوهشکده باقرالعلوم | به قلم محمدرضا فلاح شیروانی؛

کتاب جدید پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم به چاپ رسید

پژوهشکده باقرالعلوم | به قلم محمدرضا فلاح شیروانی؛

کتاب جدید پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم به چاپ رسید

پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیه‌السلام از انتشار کتاب جدید خود با عنوان «پدیده گفتمان» خبر داد. این اثر به قلم محمدرضا فلاح شیروانی و با تدوین سیدمصطفی مدرس مصلی در زمستان ۱۴۰۳ به چاپ رسیده است.

کتاب جدید پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم به چاپ رسید

به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، کتاب «پدیده گفتمان» نوشته محمدرضا فلاح شیروانی و تدوین سیدمصطفی مدرس مصلی که در قطع جیبی و 60 صفحه به چاپ رسیده است، به بررسی مفهوم گفتمان، کارکردهای آن، نمونه‌های موفق گفتمان‌سازی، اهتمام دشمنان به این امر و لوازم گفتمان‌سازی می‌پردازد.

در مقدمه کتاب به بررسی اهمیت انقلاب اسلامی به عنوان فریادی ضد بی‌خدایی و صاعقه‌ای بر سر استکبار و طاغوت بین‌المللی پرداخته شده است. همچنین به چالش‌ها و فرصت‌هایی که انقلاب با آن‌ها مواجه است، اشاره شده و تاکید شده که برای پشتیبانی از انقلاب اسلامی و رفع آشفتگی گفتمانی، نیاز به نهضتی برای "گفتمان‌سازی مکتب امام خمینی (ره)" وجود دارد.


انقلاب اسلامی ایران، به دلیل ماهیت ضد استکباری و تغییر بنیادین خود، عرصه‌های مبارزه‌ی گوناگونی را در سطوح مختلف فکری، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و نظامی پیش روی خود گشود. با وجود برخورداری از فرصت‌ها و سرمایه‌های عظیم، مانند نیروی انسانی و باورهای بنیادین، و توفیق‌های چشمگیر، نشانه‌هایی از رکود نیز در جامعه مشاهده می‌شود.

نویسنده، عقب‌ماندگی نیروهای انقلاب از مطالبات نهضت و رنجوری آن را ناشی از کم‌کاری کانون‌های اندیشه‌ساز، فرهنگ‌ساز و نیروساز می‌داند. به اعتقاد وی، با وجود حرف‌های نو و جریان‌ساز، آشفتگی گفتمانی و پراکندگی نیروهای انقلابی، از جمله مشکلاتی است که پس از رحلت امام خمینی (ره) و در دولت‌های مختلف، به شکل‌های گوناگون، ادامه داشته است.

از این رو، یکی از ضرورت‌های کنونی کشور، آگاه کردن و آماده‌سازی ذهنی نیروهای انقلابی برای اصلاح این آشفتگی گفتمانی است. برای پشتیبانی زیرساختی از انقلاب، همگرایی و ارتقای راهبردی نیروها، برانگیختن ظرفیت‌های ملی، رفع موانع، دفع طمع دشمنان و جبران عقب‌ماندگی‌ها، باید نهضتی برای «گفتمان‌سازی مکتب امام خمینی (ره)» برپا کرد.

در این کتاب، نویسنده قصد دارد به تبیین بخش دوم این مأموریت، یعنی گفتمان‌سازی پرداخته و چیستی و ماهیت گفتمان، نقش و اهمیت آن و لوازم گفتمان‌سازی را بررسی کند.

بخش‌های اصلی کتاب
تعریف گفتمان: در این بخش، مفهوم گفتمان به طور دقیق و با استفاده از منابع مختلف تعریف می‌شود.
کارکردهای گفتمان: نویسنده به بررسی کارکردهای مختلف گفتمان در جامعه، از جمله تأثیر آن بر افکار عمومی، رفتارها و سیاست‌ها می‌پردازد.
نمونه‌های موفق گفتمان‌سازی: در این بخش، نمونه‌هایی از گفتمان‌سازی موفق در تاریخ، به ویژه در انقلاب اسلامی ایران، ارائه می‌شود.
اهتمام دشمنان به گفتمان‌سازی: نویسنده به اهمیت گفتمان‌سازی از سوی دشمنان و تلاش آنها برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی و جهت‌دهی به تحولات اشاره می‌کند.
لوازم گفتمان‌سازی: در این بخش، به بررسی ابزارها و روش‌های لازم برای گفتمان‌سازی موفق پرداخته می‌شود.
کتاب «پدیده گفتمان» با توجه به اهمیت موضوع گفتمان‌سازی در شرایط کنونی جامعه و ضرورت پرداختن به آن، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این کتاب می‌تواند به نیروهای انقلابی و علاقه‌مندان به مسائل فرهنگی و اجتماعی کمک کند تا با مفهوم گفتمان و ابعاد مختلف آن آشنا شده و در جهت تقویت گفتمان انقلاب اسلامی گام بردارند.


در شرایط کنونی جامعه، موضوع گفتمان‌سازی و پرداختن به آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این کتاب می‌تواند راهنمای مفیدی برای فعالان فرهنگی، اجتماعی و سیاسی باشد و به نیروهای انقلابی و علاقه‌مندان به مسائل فرهنگی و اجتماعی کمک کند تا با مفهوم گفتمان و ابعاد مختلف آن آشنا شده و در جهت تقویت گفتمان انقلاب اسلامی گام بردارند.

از آنجا که پدیده «گفتمان» از نقش و جایگاه ویژه‌ای در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب اسلامی برخوردار است، اثر حاضر به دنبال تبیین چیستی و ماهیت گفتمان و نقش و اهمیت آن و نیز کارکردهای این پدیده، با امعان‌نظر به اندیشه معظم‌له است.

1403/11/20

تعداد بازدید: 108

پربازدیدترین

جدیدترین

منتخب

ایران
آیکون توانخواهان

T

T