حوزه هنری | گفت‌وگو با انوشیروان مانی، طراح پوستر و تندیس جشنواره موسیقی فجر؛

تندیسی بین‌المللی با رنگ‌ و بوی ایرانی

حوزه هنری | گفت‌وگو با انوشیروان مانی، طراح پوستر و تندیس جشنواره موسیقی فجر؛

تندیسی بین‌المللی با رنگ‌ و بوی ایرانی

طراح پوستر و تندیس جشنواره موسیقی فجر گفت: ویژگی این اثر ترکیب بلبل، خط ایرانی شکسته نستعلیق و بهره‌گرفتن از شعر حافظ است. در واقع تلفیق این‌ها در یک فرم گرافیکی توانسته عناصری تماما ایرانی به مخاطب بین‌المللی ارائه ‌دهد.

تندیسی بین‌المللی با رنگ‌ و بوی ایرانی

به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، انوشیروان مانی از هنرمندان مرکز موسیقی حوزه هنری، امسال طراح پوستر و تندیس این دوره از جشنواره موسیقی فجر است. او درباره طراحی پوستر و تندیس این دوره از جشنواره گفت: اگر می‌خواستم مثل سال‌های گذشته، از سازهای مختلف در طراحی تندیس و پوستر استفاده کنم، ممکن بود نوازندگان سازهای دیگر دلگیر شوند. من فکر کردم که چه چیزی بین همه هنرمندانی که در عرصه موسیقی کار می‌کنند، مشترک است؟ من رفتم سراغ طبیعت خداوندی و خدادادی. من هم رفتم سراغ بلبل. پرنده‌ای که همه آن را به عنوان نماد موسیقی می‌شناسند. شما این پرنده را هر جای دنیا معرفی کنید اولین چیزی که به ذهن‌شان می‌رسد صدای زیبای اوست. از طرف دیگر این پرنده سابقه زیادی در فرهنگ و ادبیات ما دارد؛ به‌عنوان بلبل هزار دستان، بلبل هزار آوا، هزار آواز، عندلیب و شباهنگ.

مانی در پایان با بیان اینکه این طرح در عین بین‌المللی بودن، اصیل است، گفت: من در طراحی نهایی و برای گرافیکی‌تر کردن کار، این پرنده با تایپوگرافی ترکیب کردم. و برای اصالت بخشیدن به آن، هم در فرم و هم در محتوا از فرهنگ ایرانی وام گرفتم. روی دم این پرنده با خط شکسته‌ن ستعلیق تایپوگرافی انجام دادم. و به‌ سراغ شعر حافظ رفتم، مشهورترین شاعر ایرانی که نه تنها در ایران شناخته شده است یک جنبه بین المللی هم دارد. من از مصرع «مطرب عشق عجب ساز و نوایی دارد» استفاده کردم. حالا در طرح نهایی پرنده‌ای که به نغمه بهشتی‌اش معروف است، بال و پری از شعر حافظ دارد که به موسیقی اشاره می‌کند.

چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر از تاریخ ۲۳ تا ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۳ در تهران و استان‌های کشور برگزار می‌شود.

1403/11/19

تعداد بازدید: 41

پربازدیدترین

جدیدترین

منتخب

ایران
آیکون توانخواهان

T

T