زندگی با آیهها | حجتالاسلام علی تقی زاده اعلام کرد؛
نهضت زندگی با آیهها در اوج؛ عبور از ۱۰ میلیون همراه
نهضت ادامه دارد.../ ۱۳
حالا دیگر میشود از غدیر ایران به عنوان یک اتفاق منحصربهفرد یاد کرد. اتفاقی که هم جلوهی شادی اجتماعی مردم ایران زیر سایه پرچم امیرالمومنین است و هم نمودی از شراکت نهادها و ارگانهای برای فعال شدن ظرفیتهای مردمی؛ چیزی که مدال پرافتخار بزرگترین جشن ولایت امیرالمومنین در تاریخ را برای ایران ما به ارمعان آورد.
هرچند میشود در تعریف مهمونی ۱۰ کیلومتری غدیر عنوان درخشان و مدال پرافتخار بزرگترین جشن ولایت امیرالمومنین در تاریخ را ذکر کرد، اما در کنار این رویداد تاریخی مهمونی ۱۰ کیلومتری از ابعاد دیگری نیز قابل بررسی و بحث بود.
مهمونی ۱۰ کیلومتری غدیر به نوعی بزرگترین جلوه شادی اجتماعی مردم ایران زیر پرچم ولایت امیرالمومنین و به مناسبت یک رویداد مذهبی است. چیزی که از نظر کارشناسان و جامعهشناسان نیز مغفول نمانده و نشانه خوبی برای تعریف مردم ایران در انتصاب و ارتباطشان با مصادیق تدین و باورهای مذهبی است. نشانه خوبی برای اقرار به این موضوع که مردم ایران به مسائل مذهبی عمیقاً باورمند هستند، هرچند که در سالهای اخیر تفاوتهایی در روش و منش و ظاهر پیدا کرده باشند.
از این منظر، مهمونی ۱۰ کیلومتری و امتداد بینظیر آن در شهرها و روستاهای مختلف سراسر کشور، مثال نقض جدی شد برای روایت غالبی که دینداری مردم ایران را منحصر در اقامه عزا تعریف میکرد. مهمونی ۱۰ کیلومتری غدیر نشان داد مردم ایران باورهای دینی خود را نه فقط در ایام تعزیت و عزای حضرات معصومین، بلکه در روزهای شاد اعیاد مذهبی نیز جستجو میکنند و بر آن اهتمام میورزند. چیزی که به نوعی مارپیچ سکوت حاکم بر روایتهای موجود درباره مدل باورمندی مذهبی مردم ایران را دستخوش تغییر کرد و امتداد آن در سالهای اخیر و مدل شادیورزی اجتماعی مردم ایران زیر پرچم باورمندی مذهبی قابل لمس و حالا تبدیل به یک اتفاق غیرقابل انکار شده است.
در لایه حکمرانی نیز مهمونی ۱۰ کیلومتری غدیر به نوعی جدیترین رویداد فرهنگی اجتماعی است بود که با شراکت نهادها و ارگانهای مختلف فرهنگی، نظامی، انتظامی و اجتماعی کشور شکل گرفت. رویدادی که هرچند هیچ برند و نام و نشانی برای گرفتن عکس یادگاری نداشت، اما نهادهای مختلفی برای برگزاری باشکوه آن دست به دست هم دادند و نقش ذاتی و وظیفه ذاتی خود، یعنی تمهید زیرساختها برای فعال شدن مجموعههای مردمی را ایفا کردند تا به معنای واقعی کلمه مهمونی ۱۰ کیلومتری مردمی برگزار شود و حاکمیت نقشی به جز پشتیبانی زیرساختی از آن را بر عهده نگرفته و تا جای ممکن وارد تصدیگری نشود. فناوری جدیدی که توانست راه تازهای در حکمرانی فرهنگی و برگزاری رویدادهای معظم فرهنگی اجتماعی را پیشنهاد کند و این مدل تازه به کرات در سالهای اخیر مورد استفاده قرار گرفته و تبدیل به یک الگوی موفق شده است.
اینکه بیش از ۹۰ درصد گردش مالی مهمونی ۱۰ کیلومتری غدیر از فراهم کردن زیرساختها تا موکبداری، غذاها و نذریها در مواکب و همچنین خدمت به حاضران در جشن و... از سوی مردم تأمین شده، نشانه روشنی است که ادعای مردمی بودن جشن غدیر گزاف نیست. این مردم ایران هستند که صاحبان ضیافت باشکوه و تاریخی غدیر در سالهای اخیر بودند.
جشنواره عکس چراغانی
https://nehzat.ir/publication/54
ویدئو/ مهمانی ده کیلومتری غدیر
1404/01/01
T
T