نهضت ادامه دارد.../۵۱

نمایشگاه مسجد جامعه پرداز، خدمت‌رسانی بر پایه‌ی ظرفیتی به نام مسجد

نهضت ادامه دارد.../۵۱

نمایشگاه مسجد جامعه پرداز، خدمت‌رسانی بر پایه‌ی ظرفیتی به نام مسجد

با راه‌اندازی بنیاد هدایت در سال ۱۳۹۹ با ماموریت تعالی شبکه امامت، در گام بعدی، ظرفیتی به نام امام محله و خدمت‌رسانی در یکی از نقطه‌های استراتژیک فرهنگی به نام محراب مساجد به عنوان یکی از دغدغه‌های جدی این بنیاد در دستورکار قرار گرفت. پس از سال‌ها کار میدانی و فعالیت پژوهشی، موفق به ارائه الگویی تحت عنوان جامعه پذیری ولایی با محوریت مساجد شدند.  این الگو در نمایشگاه‌هایی تحت عنوان نمایشگاه مسجد جامعه پرداز ارائه شد.

نمایشگاه مسجد جامعه پرداز، خدمت‌رسانی بر پایه‌ی ظرفیتی به نام مسجد

با راه‌اندازی بنیاد هدایت در سال 1399 با ماموریت تعالی شبکه امامت، در گام بعدی، ظرفیتی به نام امام محله و خدمت‌رسانی در یکی از نقطه‌های استراتژیک فرهنگی به نام محراب مساجد به عنوان یکی از دغدغه‌های جدی این بنیاد در دستورکار قرار گرفت و در نهایت هیات اندیشه‌ورز و اتاق فکر بنیاد هدایت پس از سال‌ها کار میدانی و فعالیت پژوهشی، موفق به ارائه الگویی تحت عنوان جامعه پذیری ولایی با محوریت مساجد شدند.  این الگو در نمایشگاه‌هایی تحت عنوان نمایشگاه مسجد جامعه پرداز ارائه شد که توانست توجه بسیاری از علما، فقها، اندیشمندان و امامان محله را به خود جلب کند.

این نمایشگاه که در 10 بخش روایت‌هایی از زمان آغاز تمدن بشری تا بعثت پیامبر اسلام، غدیر و واقعه‌ عاشورا را به تصویر می‌کشد، با عبور از سیری تاریخی و مرور انقلاب اسلامی در نهایت به سراغ تبیین اهمیت مسجد و کارکردهای اصیل آن می‌رود. هدف نمایشگاه مسجد جامعه پرداز ترسیم یک جامعه‌ آرمانی است که در آن مسجد به هدف خود نزدیک می‌شود و به جای آن‌که صرفا مکانی برای نماز خواندن باشد به محلی برای پیشبرد مسائل راهبردی محله در حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی و... تبدیل می‌شود.

نخستین ویرایش این نمایشگاه در بهمن 1400 در مشهد مقدس برپا شد که مورد استقبال بسیاری از صاحب نظران مسجد و امر امامت محله قرار گرفت. سپس در ماه مبارک رمضان سال 1401 در نمایشگاه تخصصی قرآن کریم که در مصلی تهران برگزار شده بود ویرایش دوم نمایشگاه مسجد جامعه پرداز در وسعت محتوایی و فیزیکی گسترده‌تر در معرض عموم قرار گرفت. در نهایت سومین ویرایش از مسجد جامعه پرداز با تکیه بر تجارب قبلی در وسعت محتوایی و هنری بسیار بیشتر و با پیش تولیدی دو ماهه به کمک جوانان دهه هفتادی اهل مسجد در تابستان 1402 مهمان مسجد مقدس جمکران شد. 



نمایشگاه مسجد جامعه پرداز در يك نگاه

داستان از اوایل تاریخ شروع می‎شود و با مروری سريع به روزی مي‌رسد که پیامبر اسلام پا به این جهان گذاشت. سپس غدیر و عاشورا مي‌رسند و گذر از تاریخی که تا امروز و غیبت حضرت صاحب الزمان (عج) ادامه دارد. داستان از اينجا به يك سوال مهم می‌رسد؛ در دوران غیبت چطور باید مسائل جامعه اسلامی را پیش برد و مسجدی که خانه‌ خداست کجای این روند قرار می‌گیرد؟ این موضوع نمایشگاهی است که آخرین دوره‌ آن امسال در مسجد مقدس جمکران برگزار شد؛ نمایشگاهی به نام مسجد جامعه پرداز.

دوره از این نمایشگاه تا به حال برگزار شده است. نمايشگاه به طور خاص به جایگاه مسجد در جامعه می‌پردازد و به دنبال تبیین مدلی است که بتواند مسجد را از جایگاه صرف نماز خواندن خارج کند و آن را به جایگاهی تبدیل نماید که وظیفه‌ راهبری محله در حوزه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی برعهده بگیرد. در واقع مسجد جامعه پرداز به دنبال احیای مفهومی است که در اصل در دین اسلام برای مسجد در نظر گرفته می‌شود. 

بخش مختلف، قسمت‌هاي این نمایشگاه را تشكيل می‌دهد كه با مرور صدر اسلام و بعد از آن تاثير علمایی چون شیخ مفید، خواجه نصیرالدین طوسی، میرزا شیرازی و شیخ انصاری در طول تاریخ، به انقلاب اسلامی و جایگاه مسجد در تمدن اسلامی مي‌رسد تا نمایشگاه مسجد جامعه پرداز که در مدت زمان برگزاری میزبان بسیاری از اندیشمندان از جمله فعالین اجتماعی و فرهنگی، وزرا و نمایندگان مجلس، امامان جماعت، کنشگران اجتماعی و مردم عادی بود با استقبال چشم‌گیر مخاطبان مواجه شود. 
 

1404/01/23

تعداد بازدید: 9
محرم
آیکون توانخواهان

T

T