۲۴ فروردین | حجت‌الاسلام قمی:

برگزاری همایش ملی هنر انقلاب را ضروری می‌دانیم

۲۴ فروردین | حجت‌الاسلام قمی:

برگزاری همایش ملی هنر انقلاب را ضروری می‌دانیم

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در آیین افتتاحیه همایش ملی هنر انقلاب اسلامی ضمن خوش‌آمد گویی به شرکت‌کنندگان این همایش و ابراز خرسندی از دریافت مقالات و موضوعات مطرح‌شده گفت: این اتفاق باعث شد تا خود من نیز به مطالعه و تأمل در این باب بپردازم.

برگزاری همایش ملی هنر انقلاب را ضروری می‌دانیم

به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، حجت‌الاسلام‌ محمد قمی، رئیس سازمانی تبلیغات اسلامی در آیین افتتاحیه نخستین همایش ملی هنر انقلاب اسلامی گفت: از هنگامی‌که اجتماع و اهتمام مبارک و هِمم مؤمنانه مبتنی بر تعمق و تحلیل و تفکر مطرح شد، خود من نیز مشغول مطالعه و مرور مباحث شدم.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به مختصات و ممیزات ویژه ای که هنر انقلاب دارد، آن را به «مکتب» تعبیر کرد و افزود: ویژگی‌هایی در امر مفخم هنر انقلاب جمع شده که چه در مقام علی الارض و روی زمین؛ و چه در مقام طراحی‌ ایده‌های اولیه آن را منحصر به فرد کرده است. همانطور که حضرت امام (ره) در پیام ماندگارشان در باب هنر، آن را متعهد و مکتبی خوانده اند. وی ادامه داد: ما از پدیده‌ای صحبت می‌کنیم که متعهد است و دسته خاصی را به خود مربوط می‌داند. اخلاقی است، صداقت برای آن مهم است، و همگی این‌ها در پیام حضرت امام و نیز در تجلی و تشعشع و امتداد هنر، در چشم ما قرار دارد. این پدیده مربوط به طبقه خاصی نیست، نورانی است و مقابل ظلمت است و داعیه اتصال به آسمان دارد، قدسی است و مبتنی بر عقل و حکمت است.

حجت‌الاسلام‌ محمد قمی ویژگی خاص هنر را این‌گونه مطرح کرد: من فکر می‌کنم که هنر انقلاب اسلامی از جنس آسمانی است. در باب پدیده‌های پیدا و ناپیدا نیز، در اغلب موارد آنچه ناپیدا است، متکی به وحی است و می‌تواند توصیف هنری باشد که از یک حقیقتی به نام انقلاب اسلامی حکایت و روایت می‌کند. بنابراین خود پدیده هم راهی برای سلوک هنرمند است و برای به اوج معنویت رسیدن فرد هنرمند بیدارگر لازم بوده و برای جامعه‌اش نقش و تلنگر و تذکر را دارد. 

حجت‌الاسلام قمی در توضیح و توصیف هنر انقلابی اظهار داشت: هنر انقلاب مبارز و ستیزه‌جو است؛ اما نه به این معنی که صلح را نمی‌خواهد؛ بلکه از یک دردمندی خاصی برمی‌آید و به مقاومت جهادی مرتبط است و با همه ناراستی‌ها موضع دارد. درنتیجه، چنین پدیده‌ای که وقتی مختصات آن را بررسی می‌کنیم هرکدام از مؤلفه‌های آن نیاز به توضیح سرنوشت‌ساز و هویت‌ساز دارد، قطعاً نیاز به همراهی و حمایت دستگاه‌هایی دارد که ان شا الله دانشگاه بین‌المللی سوره، با پشتیبانی‌های فرهنگستان هنر، حوزه هنری، مجموعه‌های پژوهشی، استادان و محققین، راه این مسیر را روشن سازد.

قمی در پایان با ابراز خرسندی از برگزاری همایش ملی هنر انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: تعداد چکیده مقالات و موضوعات نوظهوری که در طی این همایش مشاهده کردیم و همین‌طور از اسامی افرادی که دست‌به‌قلم بردند امیدوارکننده و خوشحال‌کننده بود. اصل این اتفاق را، بیش از مفید و لازم بودن، ضروری می‌دانیم که باهمت و تضارب افکار شما اتفاقات گره‌گشایی رقم می‌خورد و قدم‌های روبه‌جلو برداشته شود و در پایان از استادانی که در این را قدم برداشتند و فعالیت کردند قدردانی می‌کنم. 

1404/01/24

تعداد بازدید: 46

پربازدیدترین

جدیدترین

منتخب

ایران
آیکون توانخواهان

T

T