۱۷ اردیبهشت | حجتالاسلام محمد قمی :
پیام اخیر رهبر انقلاب در خصوص حوزه علمیه، با روشنبینی نقشه راه آینده تبلیغ دینی را مشخص میکند
حوزه هنری | محمد مهدی دادمان:
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی در همایش شعر انقلاب اسلامی اظهار کرد: ولایت در قرآن، به معنای پیوند میان مؤمنان است. همانند طنابی که کوهنوردان را به هم میبندد تا اگر یکی لغزید، دیگران او را نجات دهند. این همبستگی، حول محور ولایت الله و رسول الله رقم میخورد و مکانیسمی اجتماعی برای پیشبرد حرکت الهی است.
به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، محمد مهدی دادمان، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی در آغاز سخنان خود، با تشکر از برگزارکنندگان و شرکتکنندگان چهاردهمین همایش شعر انقلاب ، گفت: خدا را شاکرم که جمعی از شعرای متعهد و مکتبی، استادان ادبیات انقلاب، در این همایش گرد هم آمدند تا با همفکری و همدلی، گامهایی بلند در مسیر تقویت گفتمان انقلابی بردارند.
وی با اشاره به تفسیر رهبر معظم انقلاب از مفهوم ولایت در کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن»، عنوان کرد: ولایت در قرآن، به معنای پیوند میان مؤمنان است. همانند طنابی که کوهنوردان را به هم میبندد تا اگر یکی لغزید، دیگران او را نجات دهند. این همبستگی، حول محور ولایت الله و رسول الله رقم میخورد و مکانیسمی اجتماعی برای پیشبرد حرکت الهی است.
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی با بیان اینکه غفلت از این نگاه قرآنی به ولایت، آسیبزا است، تصریح کرد: ولایت عرضی، تنها به ارتباط رهبری و امت محدود نمیشود، بلکه شبکهای زنده از تعاملات مؤمنان است که جامعه را در برابر تهدیدات حفظ میکند. شعر و ادبیات انقلابی باید این مفهوم را در اشعار خود بازتاب دهد تا نسل جوان، بیش از پیش با این گفتمان آشنا شود.
وی در پایان، با تقدیر از حضور پرشور شعرا و اصحاب فرهنگ در این همایش، خاطرنشان کرد: این رویداد، تجلیگاه همدلی و همگرایی میان هنرمندان متعهد است و امیدوارم ثمرات آن در تقویت بنیانهای فکری و فرهنگی انقلاب اسلامی مشهود باشد.
میلاد عرفان پور مدیر مرکز آفرینشهای ادبی در خصوص همایش شعر انقلاب اسلامی گفت: این همایش با شعار «شعر انقلاب، شعر زندگی» و با هدف پیشبرد علمی، تخصصی و اجرایی جریان شعر انقلاب اسلامی برگزار میشود. انسجام بیشتر شاعران کشور و بررسی راهحل مسائل اصلی شعر امروز از دیگر اهداف است.
عرفانپور اظهار کرد: در این همایش، محورهایی همچون بررسی مطالبات مقام معظم رهبری از شعر انقلاب، تحلیل نسبت شاعر با مواضع و موضوعات روز، نسبت شعر و سلوک معنوی، و نقش شعر در حرکتهای جهادی و اجتماعی مورد بحث و تبادل نظر قرار میگیرد.
وی ادامه داد: شب شعر، نشستهای آزاداندیشی، و کارگاههای تحلیلی از دیگر بخشهای این رویداد هستند که با مشارکت شاعران جوان و پیشکسوت، فضای همافزایی و گفتمانسازی پیرامون شعر انقلاب را ایجاد کردهاند.
مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری در ادامه با تاکید بر لزوم تقویت جریان شعر کشور افزود: این همایش با هدف تقویت جریان شعر امروز و با شکلی تازه طراحی شده است و بناست همایش امسال، نقطه عطفی در مسیر شاعران باشد و به حرکتی تازه و ادامهدار در شعر روزگار ما منتج شود.
عرفانپور در ادامه به معرفی دبیر و هیئت علمی این همایش پرداخت و بیان کرد: دبیر علمی چهاردهمین همایش شعر انقلاب، سیدمحمدجواد شرافت است و شاعران و استادان نامدار دیگری چون محمدرضا ترکی، محمدرضا سنگری، سیدمحمدمهدی شفیعی، علی محمدمودب، علی داودی، میلاد عرفان پور، عالیه مهرابی و حسن بیاتانی از اعضای هیئت علمی این رویداد بودهاند.
سید محمدجواد شرافت، دبیر چهاردهمین همایش ملی شعر انقلاب، عنوان کرد: جشنواره شعر انقلاب که سالها به صورت رقابتی از سوی حوزه هنری برگزار شده، امسال با تغییر رویکرد، به همایشی غیررقابتی تبدیل شده است.
شرافت با اشاره به برگزاری این رویداد در شهر مشهد گفت: در این همایش، شاعرانی از شهرهای مختلف کشور دعوت شدهاند که دغدغه اصلی آنها شعر انقلاب است و این موضوع را در آثار، فعالیتهای اجتماعی و اجرای خود ثابت کردهاند.
وی افزود: قصد داریم طی چهار روز که در مشهد هستیم، با برگزاری نشستهای متعدد، دغدغههای شاعران را بشنویم و از حضور اساتید بهره ببریم.
شرافت با اشاره به فضای معنوی حرم مطهر رضوی بیان کرد: در حال حاضر حدود ۷۰ نفر از شاعران سراسر کشور به این همایش دعوت شدهاند که ۱۰ نفر از آنها از شاعران مشهد هستند.
وی افزود: هدف محوری این برنامه، انسجامبخشی به جمع شاعران انقلاب است. ما در تمامی نشستهایی که برگزار میکنیم، حول همین محور حرکت کرده و آن را آرمان اصلی این همایش میدانیم.
شرافت در ادامه به اتفاقات اخیر جهان اسلام اشاره کرد و گفت: در یک سال و نیم گذشته، به ویژه پس از «طوفان الاقصی»، موضوعات متعدد و متنوعی پیش روی شاعران قرار گرفته که در این همایش نیز مورد توجه خواهد بود.
وی با اشاره به شعار این دوره از همایش مبنی بر «شعر انقلاب، شعر زندگی است»، بیان کرد: ما به دنبال آن هستیم که نشان دهیم انقلاب، چگونه با زندگی روزمره ما پیوند دارد و نباید آن را صرفاً به چند مناسبت تقویمی محدود کرد. این نگاه بنیادی به انقلاب، به ما کمک میکند که حقیقت آن را درک کنیم.
دبیر این رویداد با تأکید بر ظرفیت شعر انقلاب در همه حوزهها، از جمله شعر عاشقانه، عنوان کرد: حتی در این گونه از شعر نیز میتوان به مضامین انقلابی پرداخت و حرفی تازه مطرح کرد.
وی اظهار کرد: این نخستینبار است که چنین رویکردی در حوزه هنری دنبال میشود. یکی از اهداف ما از این گردهمایی، بررسی امکان راهاندازی باشگاه شاعران انقلاب است. در صورت تحقق این هدف، میتوان در فصلهای بعدی نشستهایی مشابه را در استانهای دیگر نیز برگزار کرد.
شرافت افزود: محمدرضا ترکی، محمدرضا سنگری، علی محمدمودب، علی داودی، میلاد عرفان پور، سیدمحمدمهدی شفیعی، عالیه مهرابی و حسن بیاتانی از اعضای هیئت علمی این رویداد هستند و جمع حاضر در این همایش، شاعران تراز اول کشور حضور دارند. از دیگر برنامههای این همایش شب شعر مقاومت در صحن قدس حرم رضوی است که در آن اشعاری در مدح امام رضا (ع) و موضوع مقاومت به ویژه غزه، خوانده میشود.
1404/01/30
T
T