در نامهای؛
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از اقدامات سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه هنری در ترویج هنر انقلاب تقدیر کرد
خراسان جنوبی | در کارگاه ارتباط مؤثر زوجین و فرزندان مطرح شد؛
در کارگاه تخصصی "شیوههای ارتباط مؤثر زوجین و فرزندان" که ویژه بانوان شاغل دستگاههای اجرایی برگزار شد، به بیان تجربیات و راهکارهای عملی در مواجهه با چالشهای تربیت نوجوان پرداخته شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، درنا رحمانی؛ استاد حوزه و دانشگاه درکارگاه تخصصی شیوههای ارتباط مؤثر زوجین و فرزندان که ویژه بانوان شاغل دستگاههای اجرایی برگزار شد، به بیان تجربیات و راهکارهای عملی در مواجهه با چالشهای تربیت نوجوان پرداخت و با تأکید بر اهمیت درک دوران نوجوانی اظهار داشت: "وقتی با والدین صحبت میکنم، اولین چیزی که میگویم این است که نوجوان شما یک بیگانه نیست! این فرزند همان کودک دیروز شماست که در حال گذار از مرحلهای طبیعی و ضروری از رشد است."
وی در تشریح مراحل نوجوانی توضیح داد: بین ۱۲ تا ۱۵ سال، شاهد طوفانی از نوسانات خلقی هستیم. اینجا دیگر آن کودک مطیع دیروز نیست، اما هنوز آن بزرگسال مسئولیتپذیر فردا هم نشده. از ۱۵ تا ۱۸ سال، استقلال فکری شدیداً بروز میکند و بعد از ۱۸ سال، آنها میخواهند با عمل ثابت کنند که دیگر کودک نیستند.
این استاد حوزه با اشاره به اشتباهات رایج والدین هشدار داد : بعضی والدین یا غایب فیزیکی هستند یا با وجود جسمشان، ذهنشان درگیر گوشی و فضای مجازی است. برخی دیگر با جنگ قدرت یا تذکرات مکرر، ناخواسته دیوار بیاعتمادی میسازند. بدتر از همه والدینی هستند که خودشان از نظر عاطفی رشد نکردهاند و با قهر و رفتارهای کودکانه الگوی نامناسبی ارائه میدهند.
رحمانی با ارائه راهکارهای عملی در این جلسه گفت:
۱. "لطفاً با نوجوانتان مثل یک سرباز رفتار نکنید! درخواستهای خواهشی مؤثرتر از دستورات آمرانه است.
۲. "بپذیرید که در نوجوانی تأثیر شما به ۲۰٪ کاهش مییابد. اینجاست که کیفیت رابطه تعیینکننده میشود.
۳. "به جای مقایسه (که سم ارتباط است)، به تفاوتهای فردی احترام بگذارید. دو فرزند یک خانواده میتوانند کاملاً متفاوت باشند.
۴. "مشورت گرفتن از نوجوان، مثل آب حیات برای عزتنفس اوست. حتی اگر نظرشان را نپذیرید، همین که سؤال میپرسید برایش ارزشمند است.
وی در پایان با بیان خاطرهای تأثیرگذار گفت: مادری میگفت نوجوانش اصلاً حرفش را نمیشنود. وقتی پیشنهاد کردم به جای نصیحت، گاهی بپرسد 'نظر تو چیست؟'، بعد از دو هفته با شگفتی گزارش داد که رابطهشان متحول شده است. این معجزه احترام و اعتماد است.
کارگاه با پرسش و پاسخ حضار ادامه یافت و بسیاری از بانوان شاغل ابراز کردند که این مباحث به دغدغههای روزمره آنان در تعادل بین شغل و خانواده پاسخ داده است.
1404/01/31
T
T