سازمان سینمایی سوره | همزمان با اولین سالگرد شهادت شهدای خدمت؛
پوستر و تیزر مجموعه مستند «سرزده» رونمایی شد
سازمان سینمایی سوره | با حضور مهمانان بینالمللی؛
مهمانان بینالمللی هجدهمین جشنواره فیلم مقاومت با حضور در سازمان سینمایی سوره از بخشهای مختلف این سازمان بازدید و درباره ظرفیتهای همکاری گفتوگو کردند.
به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، روز سهشنبه ۳۰ اردیبهشتماه نشست صمیمی مهمانان خارجی هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت از کشورهای مختلف با مدیران سازمان سینمایی سوره در این سازمان برگزار شد.
در این بازدید که با آشنایی فیلمسازان مقاومت کشورهای مختلف از بخشهای مختلف سازمان سینمایی سوره و مراکز وابسته آن همراه بود، الهه طهیی، مدیر مرکز بینالملل سوره گفت: سازمان سینمایی سوره بازوی سینمایی حوزه هنری انقلاب اسلامی است و حوزه هنری خود یکی از نهادهای اصلی فعال در عرصه هنر در ایران است که در زمینههای مختلفی فعالیت دارد.
وی ادامه داد: در سازمان سینمایی سوره ما سه هدف بزرگ را دنبال میکنیم که یکی از آنها در بخش تولید است. در این زمینه سازمان سینمایی سوره یکی از بزرگترین تولیدکنندگان آثار هنری است که در کنار بنیادهای دیگر سینمایی مثل بنیاد سینمایی فارابی، مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، انجمن سینمای جوانان ایران، سازمان سینمایی اوج، موسسه روایت فتح و … به حساب میآید. از سوی دیگر سوره تنها تولیدکنندهای است که در تمام شاخهها و گونهها فیلم تولید میکند. ما در سازمان سینمایی سوره در زمینه تولید ۶ شاخه فیلمهای سینمایی، انیمیشن، کوتاه، مستند، سریالهای تلویزیونی و تولیدات مربوط به کودک و نوجوان فعالیتهای جدی داریم.
مدیر مرکز بینالملل سوره در بخش دیگری از صحبتهای خود توضیح داد: توزیع و پخش زمینه دوم فعالیت ما در سازمان سینمایی سوره به حساب میآید و در همین راستا هماکنون ما در ایران ٢٢٠ پرده سینما فعال در اختیار داریم. در زمینه پخش بینالملل نیز آثار سوره به طور میانگین در هفته در دو تا سه جشنواره خارجی شرکت میکنند و توزیع فیلمها به خارج از کشور را هم به طور جدی پیش میبریم.
طهیی افزود: در زمینه رشد و استعدادیابی هم سازمان سینمایی سوره فعال است و ما مرکز فیلم جوان سوره را داریم که استعدادهای جوان در کشور را کشف و برای همکاری ساماندهی میکند. همچنین در قالب جشنواره معتبر و بینالمللی فیلم ۱۰۰که چهاردهمین دوره آن اخیراً برگزار شد، همین هدف استعدادیابی در شهرهای مختلف را پیش میبریم. در دوره اخیر این جشنواره حدود ۵ اثر ثبتنام شد که ٣ هزار اثر از خارج از کشور در بخش ملی و بینالمللی جشنواره حضور پیدا کردند. این جشنواره در داخل کشور برای ما استفاده استعدادیابی دارد و فیلمسازان جوان را دعوت کرده، پرورش میدهیم و بعد از آن به سینمای حرفهای کشور وارد میشوند.
وی با تأکید بر تمرکز فعالیتهای سوره بر موضوع فلسطین و قدس گفت: ما امسال در جشنواره فیلم ١٠٠ بخش ویژه فلسطین آزاد را داشتیم که فیلمهای زیادی از همه کشورهای دنیا برایمان ارسال شد. چون کشورهای دنیا ایران را به اسم محور مقاومت میشناسند. جالب است بدانید متأسفانه بازیگر کودک یکی از این فیلمها هفته گذشته در غزه شهید شد!
در ادامه این دیدار صمیمانه، حمیدرضا جعفریان رئیس سازمان سینمایی سوره در سخنانی بیان کرد: بسیار خوشحال هستیم که شما را در کشور ایران میبینیم. شما در سازمان سینمایی سوره هستید که یکی از بزرگترین سازمانهای تولید و توزیع محتواهای تصویری در قالبهای مختلف در ایران است. ما در سازمان سینمایی سوره در زمینه تولید فیلم سینمایی، سریال نمایشی، مستند، انیمیشن و فیلمهای کوتاه فعالیت میکنیم که با بخشهایی از آن در این بازدید آشنا شدید.
وی ادامه داد: ما در سازمان سینمایی سوره در کنار تولید 2 کار مهم انجام میدهیم که یکی از آنها توزیع و نشر و دیگری استعدادیابی و تربیت فیلمسازان است. تقریباً در ایران حدود ۳۵ میلیون قطعه بلیت در سال فروخته میشود که یک سوم آن در زنجیره سینماهای سازمان سینمایی سوره است و سهم توزیع این نهاد را نشان میدهد. در زمینه استعدادیابی نیز فعالیتهایی را دنبال میکنیم که یکی از مهمترین آنها جشنواره فیلمهای 100 ثانیهای است که ۱۴ دوره آن تا به امروز در ایران توسط سازمان ما برگزار شده است.
رئیس سازمان سینمایی سوره توضیح داد: در آخرین دوره این جشنواره که یک ماه پیش برگزار شد، ما یک بخش ویژه با نام فلسطین آزاد داشتیم که از ایران و کشورهای جهان آثاری از فیلمسازان جوان ایرانی و غیر ایرانی برای آن ارسال شد. در بین این آثاری که برای ما از سراسر جهان ارسال شد، حدود ۷۰۰فیلم با موضوع فلسطین آزاد حضور داشت که در بخش رقابتی ویژه مسابقه به نمایش درآمدند و شما تعدادی از آنها را تماشا کردید.
جعفریان با تأکید بر اینکه تمرکز بر موضوع فلسطین برای ما فقط در جشنواره نبوده است، گفت: در تولیدات سینمایی خود در سالهای اخیر نیز بر موضوع مقاومت و فلسطین تمرکز کردیم. ما به عنوان یکی از راهبردهای خود تصمیم داریم که یک سوم از تولیدات سازمان سینمایی سوره در همه مدیومها با موضوع فلسطین و مقاومت باشد.
وی افزود: برای مثال ما یک فیلم سینمایی با موضوع تقابل ایران و اسرائیل با یک ژانر متفاوت تولید کردهایم که در مراحل پستولید قرار دارد و 2 فیلم سینمایی با موضوع فلسطین در دست طراحی و تولید داریم که امیدواریم برای جشنواره فیلم فجر آماده شود.
رئیس سازمان سینمایی سوره گفت: امروز خرسندم که فرصت چنین گفتگوی جدی و تعامل دوسویه میان ما در سینمای مقاومت جهان شکل گرفته است و سازمان سینمایی سوره خود را حامی این جریان میداند و سعی میکند در این مسیر حمایت کند. امیدوارم ارتباطی که بین ما و شما شکل گرفته است، پایدار شود و بتوانیم در مسیر تولید از نظرات و همراهی شما به عنوان کسانی که با این گفتمان همراه هستید، استفاده کنیم. برای آنکه بتوانیم آثار خود را برای ملتها و کشورهای دیگر مناسبسازی کنیم، نیازمند کمک شما در طراحی و تولید این آثار هستیم.
در ادامه اسرافیل کلیجی مدیر کمیته بینالملل هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت گفت: سازمان سینمایی سوره و سازمانهای دیگر همگی آمادگی دارند و درِ سینمای ایران به روی همه سینماگران حوزه مقاومت، انسانیت و شرافت برای تولید مشترک باز است و خوشحالیم که در یکی از بزرگترین کمپانیهای سینمایی در ایران به موضوع فلسطین و مقاومت توجه جدی میشود و میتوان با تکیه بر سابقه و دانش موجود، همکاریهای جدی تعریف کرد.
سپس فیلمسازان و مهمانان خارجی به بیان نقطه نظرات و دیدگاههای خود درباره این همکاری پرداختند. در این بازدید که ۵ ساعت به طول انجامید چهرههایی از جمله مرتضی حمید صاحب الموسوی مجری و گوینده برنامههای تلویزیونی از عراق، علی الهادی تقی حمزه نویسنده و کارگردان از موصل عراق، مرتضی جاسم عباس کارگردان از عراق، سیدفهیم حیدر فیلمساز داستانی و تولیدکننده محتوا از پاکستان، انیس السود کارگردان و تهیهکننده از تونس، سباستین سالگادو روزنامهنگار و مستندساز از آرژانتین، کارِن مارون روزنامهنگار جنگی و تحلیلگر سیاسی از آرژانتین، احمد یاسر احمد الموسوی روابط عمومی و مدیر رسانه عراق، لیلیان بلاسر مستندساز و پژوهشگر سینما از ونزوئلا، حسن ادیب حاج سلیمان مدرس رسانه از لبنان، محمد باقر الموسوی کارگردان تلویزیون و مجری از لبنان، حسن خلیفه مجری برنامههای تلویزیونی و رادیویی از لبنان، اکاترینا شوبنایا مدیر پروژه RT از روسیه، آرتم سوموف مدیر ارشد شبکه مستند RT از روسیه و سید فهیم حیدر کارگردان و فیلمبردار از پاکستان حضور داشتند.
1404/03/03
T
T