سازمان دارالقرآن الکریم | در گفتوگو با سید محسن میرباقری عنوان شد؛
نقش قرآن در هدایت نسل جوان در برابر جریانهای فکری دنیاگرا
مدیر عامل بنیاد هدایت:
حجت الاسلام میرمحمدیان: بر اساس تئوری امامت محله، امام در محله باید در حوزههای مختلفی فعالیت کرده و مسائل مختلف را حل کند، یکی از دغدغهها برای فعالیت امام در محله نیاز به تامین منابع مالی است؛ تشکیل صندوق تحول مسجد ضامن توسعه پایدار محلات در جامعه اسلامی خواهد بود.
به گزارش مرکز رسانه بنیاد هدایت، حجت الاسلام سیدناصر میرمحمدیان عصر امروز در نشست تبیین طرح صندوق تحول مسجد اظهار کرد: بر اساس تئوری امامت محله، امام در محله باید در حوزههای مختلفی فعالیت کرده و مسائل مختلف را حل کند، یکی از دغدغهها برای فعالیت امام در محله نیاز به تامین منابع مالی است، در این موارد پاسخهایی از قبیل کمکهای مردمی، کمکهای دولتی و .. ارائه میشود، اما هر یک از این منابع به تنهایی پاسخ گوی نیازهای فعالیت دینی در محله نیست، پاسخ به راهکار جذب منابع یکی از محورهای کلیدی فعالیت امام محله است.
مدیرعامل بنیاد هدایت افزود: از منابع قرآنی میتوان دریافت که منابع مختلفی برای تامین مالی فعالیتهای دینی پیش بینی شده است، با مطالعه آثار آیت الله شاه آبادی این نکته قابل برداشت است که امام محله میتواند صندوقی برای تامین مالی فعالیتهای دینی ایجاد کند، صندوقی که بر اساس پژوهشهای بنیاد هدایت به نام صندوق تحول محله نام گذاری شده است.
حجت الاسلام میرمحمدیان اشاره کرد: صندوق تحول محله منابع و مصارفی دارد که از منابع این صندوق میتوان به خدمات قابل ارائه در مسجد، اجاره اماکن وابسته به مسجد، نذورات، موقوفهها و … اشاره کرد.
مدیرعامل بنیاد هدایت تصریح کرد: البته بخشی از منابع صندوق تحول مصارف خاص خود را دارد، به عنوان مثال ممکن است نذورات صرف موارد خاصی مدنظر بانی آن نذر شود، اما برخی از مصارف صندوق تحول در اختیار امام محله بوده و قابل مدیریت بر اساس نیازهای محلات است.
وی عنوان کرد: برخی از مصارف صندوق میتواند خود سبب ایجاد منابع و بازگشت منابع شود، به عنوان مثال اعطای وامهای قرض الحسنه که اصل منابع برگشت دارد یا در مواردی تامین مالی برخی از پروژههای اشتغال زایی و تولیدی میتواند سبب ایجاد منابع پایدار برای صندوق تحول محله شود.
حجت الاسلام میرمحمدیان خاطرنشان کرد: باید توجه کرد که صندوق چرخه دارد و برای منابع صندوق مصارفی تعریف میشود و برای مصارف نیز میبایست مصارفی تعریف شود؛ تامین منابع یا دریافت خدمات تامین شده توسط این صندوق به صورت ما به ازا و جبران خدمات نیست، یعنی افراد محله بدون چشم داشت به این صندوق کمک میکنند و خدمات هم بدون در نظر گرفتن جایگاه افراد و میزان مشارکت آنها در تامین منابع، ارائه خواهد شد، اگر این شرط برقرار شود، محله و صندوق به اهداف متعالی خواهد رسید.
مدیرعامل بنیاد هدایت بیان کرد: دایره نفوذ صندوق محله در ابتدا محدود و در حد اهالی مسجد است، در صورتی که صندوق فعالیت خود را آغاز کرد و پس از کسب تجربه میتوان دایره فعالیت صندوق توسعه محله را گسترش داد.
گفتنی است دومین نمایشگاه مسجد جامعه پرداز به همت بنیاد هدایت در حاشیه سی و نهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم از ۲۹ فروردین لغایت ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در شبستان مصلی تهران برگزار میشود.
1401/02/04
T
T