گزارشي از ثمرات يك مسجد؛

ساخت خانه برای نیازمندان تا ترک اعتیاد جوانان و ایجاد اشتغال

گزارشي از ثمرات يك مسجد؛

ساخت خانه برای نیازمندان تا ترک اعتیاد جوانان و ایجاد اشتغال

یکی از اتفاقات خوبی که در سایه طرح ۳۱۳ و با پیگیری امام روستای کاوند انجام شد ساخت ۳ خانه برای نیازمندان تحت پوشش کمیته امداد، ترك اعتياد و ايجاد اشتغال براي جوانان منطقه بود.

 

روایت جهاد خدمت روحانی روستای کاوند | از ساخت خانه برای نیازمندان تا ترک اعتیاد جوانان و ایجاد اشتغال

 

به گزارش نهضت، به نقل از حوزه حجت‌الاسلام سید مهدی موسوی، امام روستای کاوند از توابع استان زنجان و برگزیده طرح ۳۱۳ است. به گفته خودش قبل از این طرح در طرح فلاح کمیته امداد امام خمینی (ره) فعالیت داشته و حالا طرح ۳۱۳ با همکاری بنیاد هدایت و کمیته امداد آغاز و جایگزین فلاح شده است. طرحی که رفع مسائل خانواده‌های نیازمند را هدف قرار داده است.

حجت‌الاسلام موسوی امامت مسجد ولیعصر (عج) روستای کاوند را بر عهده دارد، اما به برگزاری نماز جماعت صرف بسنده نکرده و در راه‌حل مشکلات نیازمندان روستا قدم برداشته است.

در قالب طرح ۳۱۳ پنج خانواده کمیته امدادی تحت نظارت حجت‌الاسلام موسوی قرارگرفته‌اند تا علاوه بر برگزاری جلسات روضه‌های خانگی برای آن‌ها، مشکلات و مسائل آن‌ها را رصد و در حل آن‌ها بکوشد.

این تلاش‌ها حالا ثمرات خوبی هم داشته و نمونه آن ساخت یک واحد مسکونی برای یکی از خانواده‌های بی‌بضاعت است. به گفته حجت‌الاسلام موسوی به همت او، بچه‌های جهادی روستا و کمک بنیاد مسکن حالا این خانه ساخته و تحویل این خانواده شده است.

علاوه بر این یک منزل دیگر نیز با همکاری بنیاد مسکن در حال ساخت است که به‌محض تکمیل به یکی از همین خانواده‌های تحت پوشش طرح ۳۱۳ تحویل خواهد شد. مورد سوم هم زمین تحویل داده‌شده حجت‌الاسلام موسوی به دنبال هماهنگی برای آغاز کار ساخت آن است.

به گفته حجت‌الاسلام موسوی قسمت عمده هزینه ساخت این واحدهای مسکونی توسط خیرین و مرکز نیکوکاری مسجد تأمین می‌شود. کار به همین‌جا ختم نمی‌شود و تهیه لوازم زندگی برای این خانواده‌ها هم انجام‌شده است.

امام جماعت روستای کاوند دغدغه اشتغال اهالی را هم دارد، به همین دلیل قدم‌های خوبی در این زمینه برداشته است. از طرفی چند نفر از مرکز نیکوکاری وام گرفته‌اند و حالا با راه‌اندازی کارگاه خیاطی صاحب درآمد شده‌اند. ۵ نفر هم با معرفی وی به کمیته امداد و کمک خیرین توانسته‌اند وام اشتغال‌زایی بگیرند و صاحب شغل شوند.

بخش دیگری از فعالیت‌های او درزمینهٔ اشتغال‌زایی به برگزاری دوره‌های آموزشی درزمینهٔ اشتغال برمی‌گردد. آموزش‌هایی با موضوعات چرم‌دوزی و خیاطی ازجمله این دوره‌ها است که برای خواهران برگزار می‌شود.

برگزاری کلاس‌های تابستانه از دیگر اقداماتی است که با همکاری حجت‌الاسلام موسوی و همراهی دانشجویان و معلمان روستا و با موضوعاتی نظیر عقاید، ریاضی، زبان انگلیسی و عربی و سایر آموزش‌ها در حال انجام است.

به گفته حجت‌الاسلام موسوی، معضل اعتیاد مشکلات زیادی را برای روستا ایجاد کرده است و متأسفانه برخی افراد دچار آن شده‌اند. برای همین است که او نسبت به برگزاری کلاس‌های ترک اعتیاد اقدام کرده است. افرادی که موفق به ترک اعتیاد شده‌اند در این جلسات حاضر می‌شوند و با ارائه تجربیات خود تلاش می‌کنند به ترک اعتیاد دیگر افراد درگیر کمک کنند.

درگیر و دار این کارها، خانواده‌های افراد درگیر اعتیاد هم فراموش نمی‌شوند و با ارائه کمک‌های معیشتی و توزیع بسته‌های غذایی از آن‌ها حمایت می‌شود؛ تا زمانی که این افراد به زندگی عادی خود بازگردند.

حجت‌الاسلام موسوی برای ارتباط با جوانان هیچ فرصتی را از دست نمی‌دهد و حتی با مراجعه به قهوه‌خانه‌ها که پاتوق جوانان است با آن‌ها به گپ و گفت صمیمانه می‌نشیند. به‌گونه‌ای که قهوه‌خانه‌ها نیز پای‌کار برنامه‌های مسجد می‌آیند و برای برگزاری ایستگاه صلواتی در مناسبت‌های مختلف همکاری می‌کنند.

وی درباره سختی‌ها و شیرینی‌های کار امامت محله می‌گوید: روستاها و مناطق محروم از امکانات کمی برخوردار هستند و این کار را برای ما دشوار می‌کند. اما وقتی فعالیت‌ها نتیجه می‌دهد و به‌طور مثال فرد معتادی از بند اعتیاد رها می‌شود، یا موقعیت اشتغال برای فرد بیکاری فراهم می‌شود و یا خانه‌ای برای خانواده‌های بی‌بضاعت ساخته می‌شود خستگی از تن ما بیرون می‌رود.

گفتنی است، در طرح ۳۱۳ که با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) و بنیاد هدایت اجرا می‌شود، امامان محله و روستا با برگزاری روضه‌های خانگی به خانواده‌های تحت پوشش سرکشی می‌کنند و با شنیدن مشکلات و آلام ضمن همدلی با آن‌ها تلاش می‌کنند این مسائل را حل کنند.

 

 

1401/04/14

تعداد بازدید: 12
قلوبنا معکم
آیکون توانخواهان

T

T