۱ آذر | توصیه حجتالاسلام قمی به دانشآموزان در رویداد ملی سفارتخانههای مقاومت:
سراغ ارتباط گرفتن با دانشآموزان کشورهای محور مقاومت بروید
مدیر کل تبلیغات اسلامی اردبیل گفت: حضرت امام باقر (ع) مخزن علم الهی، با مجاهدت علمی خود انقلاب فرهنگی شیعه را پدید آورد.
به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، حجتالاسلام قاسم جعفرزاده، با تبریک آغاز ماه رجب و سالروز ولادت حضرت امام محمد باقر (ع) گفت: سراسر زندگی امام محمد باقر (ع) زهد و دانش بود و جان تازهای به مکتب اسلام بخشیده و پیچیدگیهای دانش را به روی مشتاقان علوم الهی گشود.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان اردبیل، حضرت امام محمد باقر (ع) را بنیانگذار انقلاب فرهنگی و نهضت علمی شیعه عنوان کرد و گفت: معارف اسلامی و تشیع که به دست امام صادق (ع) انتشار و گسترش یافت، پایهگذاری آن توسط حضرت امام محمد باقر (ع) انجام شد.
وی امام محمدباقر (ع) را مشوق مردم برای فراگیری علوم دانست و افزود: امام محمدباقر (ع) باهدف ترویج علم در جامعه، در گام اول درباره اهمیت فراگیری دانش، ارزش و عظمت علما با تشویق مردم به فراگیری علوم زمینهسازی و اندیشه سازی کرد. آن حضرت در مورد تشویق به فراگیری علم فرمودند: «تمامکمال در سه چیز؛ فهمیدن دین، بردباری بر سختیها و اندازهگیری معیشت است.»
حجتالاسلام جعفرزاده مهمترین جهاد علمی حضرت امام باقر (ع) را تأسیس دانشگاه عنوان کرد و افزود: از مهمترین جهادهای علمی حضرت امام محمدباقر (ع) تأسیس دانشگاه و تربیت شاگردان فراوان در بخشهای گوناگون است. تعداد شاگردان آن حضرت را ۴۶۵ نفر شمردهاند که بعد از ایشان امام جعفر صادق (ع) این دانشگاه را گسترش داده و شاگردان زیادی از نقاط گوناگون ممالک اسلامی در محضر ایشان به فراگیری علوم پرداختند که بعضاً تعداد شاگردان امام جعفر صادق (ع) را بین ۴ تا ۶ هزار نفر دانستهاند. این امر مهمترین خدمت به عرصه علم و دانش در اسلام است و باید در پیشبرد اهداف عالیه اسلام و پیروی از سیره و منش ائمه معصومین تلاش کنیم.
عضو شورای فرهنگ عمومی استان اردبیل در بخش دیگری از سخنان خود، وظیفه علمای دینی را در گسترش تعالیم اسلامی در جامعه مهم عنوان کرد و افزود: در جامعه کنونی بر علما، دانشمندان و همچنین پژوهشگران و محققین جامعه اسلامی و رهروان پیروان اهلبیت (ع) لازم است که درزمینه گسترش آموزههای دینی و علوم اسلامی همت گماشته و از سلاح علم و دانش استفاده کرده و روشنگری کنند و همانند امامان و بزرگان دینی ما همچون امام محمدباقر (ع) و امام جعفر صادق (ع) که به جهاد علمی دستزده و برای آن زمینهسازی کردند، در فراگیری و گسترش علوم اسلامی تلاش کنند.
بردباری و صبر در برابر مشکلات بزرگترین درس از سیره امام محمدباقر (ع) است
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل به حلم و بردباری آن حضرت در برابر مشکلات اشاره کرد و افزود: حلم و بردباری از ویژگیهای مهمی است که مردان موفق و بزرگ بهویژه رهبران راستین که بنا به وظیفه الهی، بیشترین برخورد و معاشرت را با مردم داشتند، از آن برخوردار بودند. امام پنجم شیعیان که به خاطر همین ویژگیاش «باقر» لقب گرفت، علم را با حلم آراسته بود در برابر ناملایمات روزگار بردبار بود با دشمنان و بداندیشان با نرمی رفتار میکرد و با این شیوه به تربیت آنان میپرداخت.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان، سبک زندگی ائمه معصومین (ع) را بهترین و کاملترین نمونه در مکاتب تربیتی عنوان و تصریح کرد: الگوی زندگی برگرفته از سیره امامان معصوم (ع)، میتواند بهترین الگو برای جامعه دینی باشد. اگر ما به دنبال رستگاری و رسیدن به سعادت هستیم باید حیات و ممات خود را با حیات و ممات اهلبیت یکی کنیم و زندگی آنها را سرلوحه زندگی خود قرار دهیم تا رستگار شویم.
حجتالاسلام جعفرزاده در ادامه به شیوه امربهمعروف و نهی از منکر در سیره تبلیغی امام محمدباقر (ع) اشاره کرد و افزود:امام محمدباقر (ع) در تبلیغ و امربهمعروف و نهی از منکر، شیوه خاصی داشت که امکان نداشت نفس گرم او بر قلب مستعدی دمیده شود و او از گناه خود برنگردد. چون امام راه و رسم تبلیغ را میدانست که با چه زبانی با مردم، سخن گوید و آنها را کلام نرم و صمیمی با زیباییهای دین آشنا ساخته و از معاصی و خطا دور سازد.
عضو شورای فرهنگ عمومی استان اردبیل ترویج سیره و سبک زندگی بزرگان دینی را مهمترین راه برای مقابله با تهاجم فرهنگی عنوان کرد و افزود: یکی از مهمترین راههای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن، ترویج سبک زندگی اهلبیت (ع) است.
حجتالاسلام جعفرزاده یادآور شد: با توجه به اینکه سبک زندگی ائمه، در اصل، با جذابیت و زیبایی همراه است، که اگر سبک زندگی و رفتار آنها را در جامعه ترویج دهیم، جامعهای سالم و بهدوراز آسیب و معضلات خواهیم داشت.
1401/11/03
T
T