۱ آذر | توصیه حجتالاسلام قمی به دانشآموزان در رویداد ملی سفارتخانههای مقاومت:
سراغ ارتباط گرفتن با دانشآموزان کشورهای محور مقاومت بروید
در سلسله نشستهای گوهرشاد مطرح شد:
دبیر ستاد عفاف و حجاب سازمان تبلیغات اسلامی کشور در سلسله نشستهای گوهرشاد با موضوع گفتمان عفاف و حجاب ویژه رابطین عفاف و حجاب ادارات و دستگاههای اجرایی استان چهارمحال و بختیاری گفت: در نظام جمهوری اسلامی، زن عنصر رهبر جامعه است و نباید جایگاه این عنصر مقدس در جامعه تضعیف شود.
حجت الاسلام جنتی دبیر ستاد عفاف و حجاب سازمان تبلیغات اسلامی کشور در سلسله نشستهای گوهرشاد با موضوع گفتمان عفاف و حجاب ویژه رابطین عفاف و حجاب ادارات و دستگاههای اجرایی استان چهارمحال و بختیاری اظهارداشت: عوامل موثری در آنچه در جامعه ما اتفاق میافتد اثرگذار است چراکه نمیتوان مسائل اجتماعی را تک بعدی بررسی کرد بلکه نتیجه یک سری اتفاقات سیستمی است که برآیند سیستمی ماجرا در مسئله حجاب یا سبک زندگی خود را نشان میدهد.
وی با طرح این سوال که امروز اولویت اول جامعه چیست افزود: اگر در دوران جنگ و دفاع مقدس فرمانده تعیین میکرد هجمه و بمباران دشمن به سمت خرمشهراست، ولی لشکریان زیادی به سمت کردستان لشکرکشی میکردند شکست قطعی میشد و در زمینه فرهنگی هم مقام معظم رهبری به عنوان دیده بان انقلاب اولویتها را رصد و گرا میدهند و اگر فعالان فرهنگی و انقلابی بر اساس این گرا عمل نکنند و لشکر فرهنگی تبلیغی کشور اقدام موثری انجام ندهد و پای یک سری مسایل دیگر بایستد شکست قطعی میشود.
دبیر ستاد عفاف و حجاب سازمان تبلیغات اسلامی کشور تصریح کرد: ایران در دهه ۶۰ با جنگ نظامی، دهه ۷۰ با تهاجم و شبیخون فرهنگی و دهه ۸۰ با مساله نفوذ روبرو بود و در دهه ۹۰ هم رهبر انقلاب برای حل مسایل اقتصادی تاکید فراوانی داشتند.
حجت الاسلام و المسلمین جنتی افزود: حضرت آیت الله خامنهای ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ در روز تنفیذ حکم رییس جمهور گرای جدیدی در درگیری با دشمن دادند و جمله ایشان این بود که "امروز بیشترین تحرک دشمنان ما، علیه ما بیش از تحرکات امنیتی اقتصادی تحرکات تبلیغاتی جنگ نرم و تبلیغات رسانهای است" و این به این معنی است که نه اینکه تحرکات امنیتی اقتصادی وجود ندارد بلکه بیشترین تحرکات جنگ نرم و تبلیغات رسانهای است.
وی خاطرنشان کرد: طبق فرامین رهبر انقلاب دشمن برای اینکه بر افکار عمومی مردم مسلط شود مبالغ هنگفتی هزینه میکند کارهای بسیاری را انجام میدهد تا افکار عمومی مردم را قبضه نماید و اگر افکار عمومی مردم در اختیار بیگانه قرار گرفت آن ملت هم طبعا طبق میل بیگانه حرکت میکند و دشمن با قبضه افکار عمومی میتواند اراده مردم را کنترل کند.
دبیر ستاد عفاف و حجاب سازمان تبلیغات اسلامی کشور با اشاره به استفاده از همه عناصر امنیتی، افتصادی، سیاسی و ... در محاصره تبلیغاتی اضافه کرد: باتوجه به تاکید رهبر در تغییر گرای دشمن میتوان نتیجه گرفت که هر درگیری در نهایت قرار هست به تقویت محاصره تبلیغاتی منجر شود چراکه دشمن با محاصره تبلیغاتی میتواند کاری کند که مردم کاری نکنند و ارادهای نداشته باشند.
حجت الاسلام جنتی یادآور شد: رهبر در دیدار نوروزی فرمودند دشمن از همه عناصر استفاده میکند تا ملت را محاصره و ناامید کند و این به این معناست که اگر برای مثال در خیابان تعداد معدود و محدودی دختر و پسر کنشی را انجام میدهند با پمپاز رسانهای قوی، مردم حس میکنند کل کشور اینگونه است و یا اینکه در جریان اغتشاشات مقاومت تعداد محدودی دانش آموز را در مقابل مدرسه شاهد بودیم، اما انگار پردازی و تصویر سازی به حدی بود که نگرانی را در سراسر کشور ایجاد کرد.
دبیر ستاد عفاف و حجاب سازمان تبلیغات اسلامی کشور با اشاره به این که علیرغم تاکیدات رهبر انقلاب بر موضوع محاصره تبلیغاتی، ولی متاسفانه در حال حاضر این مهم اولویت دستگاهها نیست خاطرنشان کرد: در جریان هک پمپ بنزینهای تهران، سران اسرائیل از طریق پیامک توسط سپاه کشور تهدید شدند و عقب کشیدند، اما هک به صورت گسترده رسانهای شد و پیامک تهدید آمیز نه.
حجت الاسلام جنتی خاطرنشان کرد: ان چیزی که در مردم اثرمی گذارد تصویر اجتماعی است که در ذهن مردم شکل میگیرد و رسانهها چهره روایتی دارند و باید بدانند چه تصویری را برای مردم درست میکنند که اگر تصویر اجتماعی مطلوب باشد مردم همراهی میکنند.
وی گفت: دشمن در مساله حجاب و در فضای رسانهای با بهره مندی از سوژههایی از خانمها یک انگاره ذهنی در عموم مردم ایجاد کرده است که قدرت اجتماعی در دست بی حجاب هاست چراکه با گشتی در سایت ها، کانال و خبرگزاریها در میابیم که همواره شخصی که امر به معروف نموده است مورد هجمه قرار گرفته است
دبیر ستاد عفاف و حجاب سازمان تبلیغات اسلامی کشور خاطرنشان کرد: این انگاره که قدرت دست بی حجاب هاست چند اثر منفی دارد که برای مثال میتوان گفت مردم که قبلا تذکر میدادندالان نگران هستندکه باید برای این تذکرهزینه بدهند و مسولین که مردم را بعنوان سرمایه اجتماعی مهم میدانند این انگاره ذهنی را دارند که الان اکثر مردم طرفدار بی حجابی هستند در حالی که اینگونه نیست.
حجت الاسلام جنتی اینکه از نظر مذهبیها و دغدغه گران مساله بی حجابی در کنار هرزگی نیست از یک طرف و در طرف مقابل بی حجاب ها، عدم رعایت حجاب را آزادی میدانند را نقطه درگیری دانست و افزود: فضای رسانهای دراین مسیر حرکت میکند تا مساله حجاب را بحرانی نشان دهد در حالی که این مهم میوه و محصول یک سبک زندگی و جامعه پردازی در۴۰ سال گذشته است و باید به آن سیستمی نگاه کرد و کل ماجرا دیده شود و ریشهای حل شود، اما اگر بجای حل مساله، این موضوع در جامعه تبدیل به معضل و سپس بحران شود جامعه قفل میشود و با بحرانی امنیتی شدن موضوع مردم عقب نشینی میکنند و مسولان کارنمی کنند و یک بحران اجتماعی را دیگر نمیشود فرهنگی حل کرد و این روند و انگاره در محاصره تبلیغاتی در حال تقویت است.
وی با اشاره به کتاب ده گفتار شهید مطهری پیرامون امر به معروف تصریح کرد: نگاه در امر به معروف دوبعدی یا تک بعدی نکاه است در حالی که شهید مطهری آن را سه بعدی میداند که در سه مرحله پند و تذکر، بند و تدبیر اجتماعی خلاصه میشود و مورد سوم یعنی تدبیر اجتماعی به فراموشی سپرده شده است.
دبیر ستاد عفاف و حجاب سازمان تبلیغات اسلامی کشور با تاکید بر فرامین رهبر انقلاب در دهه ۷۰ که فرمودند امربه معروف فقط حجاب نیست و کسانی که فساد کرده اند هم باید امر به معروف شوند افزود: ما نیاز داریم تصویر اجتماعی ۸۸ میلیون مردم ایران نسبت به حجاب و امر به معروف درست شود تا این مساله حل شود و اگر حل نشود مسایل دیگری به آن اضافه میشود.
حجت الاسلام و المسلمین جنتی تاکید کرد: در حالی که لایحه حجاب مهم است و مساله بند مساله جدی حاکمیتی است، اما باید هر سه ضلع دیده شود آنچنان که پند باید وظیفه همگانی باشد و در خصوص بخش دوم یعنی بند در حاکمیت هم اجرا شود و همه اجزا ان دیده شوند و به این مهم هم توجه شود که جنسیتی کردن مساله حجاب و منحصر کردن امر به معروف به حجاب اشتباه است و باید دایره امربه معروف بعنوان یکی از مقدسترین معارف دینی گسترش یابد و در همه شئونات زندگی مردم و مسولین گسترش یابد.
وی حجاب را مهمترین سنگر واولین سنگر دانست که باید محکم از آن دفاع شود چرا که اگر این سنگر از دست برود دیگر چیزی برای از دست دادن وجود نخواهد داشت گفت: در ایه ۷۱ سوره توبه در مساله امر به معروف قسمت اول آن مغفول مانده و فقط به قسمت دوم پرداخته شده است در حالی که در این ایه امده است که زن و مرد مومن بر همدیگر حق دارند یعنی ولایت اجتماعی که در کتاب شجره المعارف ایت الله شاه آبادی نیز گفته شده است که دو نوع ولایت وجود دارد یکی ولایت طولی از خدا و پیغمبر تا ولایت فقیه و یکی ولایت عرضی و اجتماعی است یعنی زن و مرد به همدگیر حق دارند.
دبیر ستاد عفاف و حجاب سازمان تبلیغات اسلامی کشور خاطرنشان کرد: خداوند برای امر به معروف و نهی از منکر مقدمهای ذکر کرده است که فراموش شده است و اگر محقق نشود موثر نیست و این مقدمه ولایت طرفینی یعنی پیوستگی اجتماعی است.
حجت الاسلام و المسلمین جنتی تشریح کرد: نقش اجتماعی که امام راحل به خانمها داد و خانمها حقی که به گردن اقایان دارند تضعیف شده است و وقتی پیوستگی اجتماعی از بین برود امر به معروف و نهی از منکر جواب نمیدهد.
وی مساله حجاب و عفاف را نتیجه یک سیستم دانست و گفت: تا سیستم درست نشود این مساله حل نمیشود پس باید پیوندهای اجتماعی تقویت شود و مهمترین عنصر برای تقویت پیوستگی اجتماعی زن است که میتواند این پیوستگی را برنامه ریزی و تقویت کند چرا که مادر علاوه بر همه ارزشهایی والای خود در یک خانواده، مدیریت اقتصادی قویای نیز داردو به همین دلیل است که رابرت مورداک گفت اگر به ایران میخواهید ضربه بزنید و نابودش کنید عنصر مقدسی به نام مادر را به لجن بکشید.
دبیر ستاد عفاف و حجاب سازمان تبلیغات اسلامی کشور یادآور شد: تصور از این جمله تهاجم فرهنگی بود، اما منظور اقتصادی هم هست چراکه اگر زن حاضر به مادری و همسری نشود هزینه اقتصادی خانواده سرسام آور میشود.
حجت الاسلام جنتی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب فرمودند اگر خانم بی حجاب بداند که دشمن چه نقشهای برای او دارد همراهی نخواهد کرد گفت: در نظام سرمایه داری غربی و در چرخه اقتصاد غربی مصرف، پیشرانِ تولید است و در همین راستا گفتمان سازی و فرهنگ سازی شده است تا نظام مصرف را جلوی نظام تولید بیندازند و این در حالی است که در نظام اسلامی میزان مصرف براساس میزان درامد باید باشد و قناعت مهم است، اما متاسفانه همچون غرب در ایران هم تسهیل گری برای اسراف در حال گسترس است که علاوه بر مفاسد اقتصادی، از زن بعنوان پیشران نظام مصرف و تجمل گرایی سواستفاده میشود و زن یک عنصر تبلیغاتی و مصرف کننده خوب و کارگر ارزان میشود و نقش همسری و مادری کمرنگ میشود.
وی تاکید کرد: این در حالی است که در نظام جمهوری اسلامی زن عنصر رهبر جامعه است و امام به زن یک نقش اجتماعی داد و زن محور خانواده و محور پیوستگی اجتماع و جامعه است، اما این نقش اجتماعی در سالهای اخیر کمرنگ شده است و جایگاه این عنصر مقدس در جامعه روز به روز تضعیف میشود.
دبیر ستاد عفاف و حجاب سازمان تبلیغات اسلامی کشور با تشریح نگاه جنسیتی به زن و گفتمان مدلینگ درباره زن که زن را یک مدل میداند از یک طر ف و از طرف دیگر اینکه حجاب یک مساله فقط دینی دیده شود افزود: باید این مهم ترویج یابد که بی حجابی زن را تبدیل میمی کند به التی برای استثمار سرمایه داری غربی، اما حجاب به زن جایگاهی میدهد که رهبری میکند.
حجت الاسلام جنتی خاطرنشان کرد: اینکه رهبر فرمودند کشف حجاب حرام سیاسی است یعنی خانمهای ایرانی اسلامی در مقابل نظام تفکرغربی و نظام سرمایه داری غربی از جمهوری اسلامی جلوتر هستند به طوری که در سخنرانی ۵ مرداد ۱۴۰۱ در دیداربا ایمه جمعه فرمودند حقیقت مساله این است که زن باشرف و با استعداد ایرانی یکی از بزرگترین ضربهها را به تمدن غرب زده اینها دلشان پر است که این کار را زنها کردند غیر از حرکت مجموعه جمهوری اسلامی
1402/04/15
T
T