انتشارات سوره مهر | به قلم محمدعلی جعفری؛
کتاب «جاده کالیفرنیا» منتشر شد
راهیار شبکه شریکه الامام شد تا پابه پای همسرش که امام محله است فعالیت کند، هرچند ماجراهای زیادی را پشت سرگذاشت.
به گزارش پایگاه خبری نهضت، خانم حاتمی این روزها به عنوان راهیار شهرستانی شبکه شریکه الامام در شهرستان ایجرود استان زنجان فعالیت میکند. بانوی جوانی که با همت او بسیاری از مشکلات بانوان شریکه الامام استان حل شده است.
وقتی از کنار طعنهها میگذری
خانم حاتمی حرفهای زیادی برای گفتن دارد، اما از گفتن تلخیها و سختیهای راه میگذرد، چشمش را به روی همه طعنههایی که شنیده است می بنند و عزمش را جزم کرده تا در مسیری که قدم گذاشته با قدرت پیش برود. همین تصمیم بزرگ اوست که باعث شده تا با همه این سختیهاخوشحال باشد.
خانم خدیجه حاتمی میگوید: متولد سال ۱۳۵۸ هستم و تا سطح دو حوزوی خوانده ام. همسرم حجت الاسلام حسن سلطانی- مدیر کل سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان زنجان- است و با اینکه چهار فرزند داریم همزمان با رسیدگی به امور خانه و فرزندان سعی کرده ام در عرصه خدمت حضوری هم فعال باشم.
وی به عنوان یک راهیار شهرستانی، ارتباطی مستمر به صورت حضوری و تلفنی با بانوان شریکه الامام این شهرستان دارد و تلاشهای بسیاری برای حل مشکلات این بانوان و انگیزه سازی بیشتر در آنها برای حضور در میدان و خدمت به همنوعانشان کرده است.
این بانوی دغدغهمند ادامه میدهد: برای فعال کردن بانوان در ابتدا یک گعده آموزشی برگزار میکنیم. در جلسه اول بحث توجیه این بانوان و شرح وظایفی که در این میدان باید عهده دار باشند را میگوییم. همچنین گعده خانوادگی نیز برای آنها برگزار میکنیم که در این گعده به بیان مشکلاتی که این بانوان در عرصه عمل با آن روبه رو هستند پرداخته میشود تا حل مشکلات شخصی آنها را نیز پیگیری کنیم.
خانم حاتمی و همسرش سالها سابقه انجام فعالیتهای تبلیغی را دارند که عمدهترین کار او در طی این سالها پاسخگویی به سؤالات احکام بانوان و آموزش در این زمینه بوده است وی با مدیریت زمان و حتی گاهی گذشتن از ساعت خواب خود به امورات منزل و رسالت اجتماعیاش به صورت همزمان میپردازد.
او دراین باره میگوید: با توجه به نیازی که در جامعه احساس میشود، خود را موظف میدانم در کنار همسرم فعالیت کنم تا در حل مشکلاتی که میتوانند به دست من و بهواسطه حضورم در کنار امام مرتفع می شود دخیل باشم.
حاتمی با بیان اینکه یکی از مزیتهای همراهی با همسرش درک شرایط کاری اوست می گوید: وقتی بنده، همسرم و شرایط کاری او را درک میکنم و هم پای او هستم آرامش بیشتری بر زندگیمان حاکم شده و حتی بواسطه این آرامش، فعالیتهای همسرم نیز با کیفیت بهتری پیش میرود.
حل مشکلات بانوان شریکه الامام
وی پس از اینکه فعالیت خود را به عنوان راهیار شهرستانی آغاز کرد از طریق گفتگو با بانوان شریکه الامام از بسیاری از مشکلات آنها با خبر شد و تلاشهای بسیاری برای حل این مشکلات کرد.
خانم حاتمی میگوید: عمدهترین مشکلاتی که بهواسطه این ارتباط حل و فصل شده مشکل خانههای عالم بوده است. (خانه عالِم نوعی فضای اقامتی و عمومی است که در روستاهای ایران ساخته میشود. خانههای عالم مکانهایی هستند که در هر روستا برای استقرار مروجان مذهبی (روحانیون) و مبلغان دینی ساخته میشوند. این فضاها علاوه برداشتن امکانات اقامتی برای مبلغان، دارای دفتر کار و محل ملاقات عمومی هم هستند.)
وی ادامه داد: با انتقال خانههای عالم به ردههای بالاتر تا حدی این مشکلات رابرطرف کردیم و خوشبختانه حل اینگونه دغدغهها باعث شد انگیزه شرکیه الامام ها برای فعالیت بیشتر شود. هرچند برای بانوان شریکه الامام برخی از مشکلات این مسیر همچون دوری از خانواده و تحمل غربت دشوار است، اما با تحصیل، خدمت به مردم و همراه شدن با همسرانشان خود را مشغول کرده اند.
این بانوی جهادگر یکی دیگر از سختیهای زندگی طلبگی را در نبود همسر به ویژه در مناسبتهای خاص همچون ماه مبارک رمضان میداند و برای بانوانی که سبک زندگیای شبیه به او دارند صبوری را توصیه میکند چیزی که اکنون خود نیز با آن خو گرفته است.
صبور بايد بود
وی میگوید: به دلیل همین زندگی طلبگی گاهي از اوقات مورد تهاجم لفظی افراد نیز قرار گرفتهایم، مدتي قبل یکی از همسایگان که به دلیل وجود یکسری از مشکلات جامعه ناراحت بود، رو به من به قشر طلبه توهین کرد که من با لبخند از کنار حرف او عبور کردم و همین موجب شد تا نگاهش به مرور تغییر کند .
خانم حاتمی در خصوص طرح شریکه الامام نیز بیان کرد: بدون شک این طرح در مرحله عمل مشکلات و موانعی دارد، اما اصل این طرح عالی است. با وجود سختیهایی که در این مسیر وجود دارد، اما از آنجا که انسان رضای الهی و رضایت، ولی عصر (عج) را در این کار حس میکند، موجب انگیزه و دلگرمی افراد میشود.
وی درباره تأثیر این فعالیتها بر روحیه فرزندان خود نیز گفت: فعالیت ما در روحیه بچهها نیز تأثیرگذار بوده، بچههای ما گروهی را تشکیل دادهاند و در همین زمینه با همسن و سالهای خود مشغول فعالیت فرهنگی و اجتماعی هستند.
او افزود: برکات این کار برای ما کم نبوده و چه به لحاظ مادی و چه معنوی همواره این برکت را در زندگیام احساس کردهام. خانم حاتمی اکنون درصدد برگزاری برنامهای خانوادگی برای بانوان شریکه الامام است تا هرچه سریعتر این شبکه را به بهترین شکل ممکن در شهرستان خود فعال نماید. به گفته این بانوی شریکه الامام شهرستان ایجرود زنجان دارای ۸۰ روستا است که عمده این روستاها از وجود امام مستقر بیبهره هستند که اکنون او در تلاش است که حداقل روستاهای دارای خانه عالم این شهرستان، از وجود یک روحانی مستقر بهرهمند شوند.
تصاوير آرشيوي هستند .
1401/04/29
T
T